Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Internet populair bij zoeken naar zorgverzekering

Minder overstappers dan verwacht

De premiestijging zorgde ervoor dat dit jaar 900.000 Nederlanders een andere zorgverzekeraar kozen (ruim 5 procent). Dit blijkt uit het jaarlijkse mobiliteitsonderzoekvan BS Health Consultancy. De lagere prijs was voor vele de reden om over te stappen naar een internetlabel of een zorgverzekering met premiekorting van een gelegenheidscollectief af te sluiten.

Internet is een erg populair medium om informatie op te zoeken zo ook over zorgverzekering, voor het vergelijken van polissen of  het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Van oktober 2010 tot en met januari 2011 is er ongeveer 2,5 miljoen keer gezocht op de term “zorgverzekering” via Google.  Door de groei van het internetgebruik met betrekking tot zorgverzekeringen en de gelegenheidscollectieven zijn vergelijkingssites als ZorgKiezer.nl populairder geworden. Ongeveer 100.000 mensen sloten via een intermediair hun nieuwe zorgverzekering af.

‘Met de komst van het internet als populair informatie- en verkoopkanaal is het voor intermediairs een uitdaging geworden om hun toegevoegde waarde te blijven tonen’, aldus BS Health.

De meeste verzekeraars danken hun groei aan de komst van het internetlabel. Deze stegen gemiddeld met 60% wat erop neerkomt dat sinds 2011 ongeveer een half miljoen mensen verzekerd zijn via een internetlabel. Om te besparen op uw premie is het slim om over te stappen op een internetlabel. Door veel zelf via internet te regelen is gemakkelijk geld te besparen. Daarnaast zijn de collectieven dit jaar weer een stukje populairder geworden. Anno 2011 is 66% van de Nederlanders verzekerd voor zorg via een collectief, hierbij daalden het aantal verzekerden via werkgeverscollectieven licht en stegen de gelegenheidscollectieven verder in aandeel.

Op ZorgKiezer.nl vindt u alle kortingen en verzekeraars zodat u deze gemakkelijk kunt bekijken en vergelijken!

Laatste update op 28 februari 2011 – 14:41 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344