Nederland wisselt op laatste moment van zorgverzekeraar (Nu.nl)

Veel Nederlanders stappen de afgelopen dagen over naar een andere zorgverzekering.

Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite ZorgKiezer.nl. Zo meldt ZorgKiezer.nl dat ongeveer 300.000 mensen de komende dagen hun huidige zorgverzekering alsnog opzeggen en overstappen naar een andere partij.

De deadline daarvoor is 31 december. Uit eerdere onderzoeken van ZorgKiezer.nl bleek dat 8 procent van de Nederlanders van plan was dit jaar van zorgverzekering te wisselen. Dat percentage is inmiddels gedaald tot 6 procent.

Woordvoerder Peter Ruys zegt daarover: ‘We zien wel dat een steeds groter deel van de twijfelaars maar besluit te blijven zitten. Twijfelaars doen er beter aan zich in elk geval uit te schrijven voor 31 december bij hun oude verzekeraar. Je hebt immers nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.’

Consumenten hebben nog drie dagen de tijd om hun huidige zorgverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere zorgverzekering. Aanmelden bij een andere zorgverzekering kan nog tot 1 februari 2012.

Bron: Nu.nl

Over de auteur

Claire Langenhoff

Als zorgcoach zorg ik ervoor dat ik op de hoogte ben van alle ins & outs op het gebied van zorgverzekeringen. Heb je een vraag over de dekking van je zorgverzekering, de vergoeding of een andere zorg gerelateerde vraag? Neem gerust contact op: 020-2611600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *