Nederland wisselt op laatste moment van zorgverzekeraar (Nu.nl)

Veel Nederlanders stappen de afgelopen dagen over naar een andere zorgverzekering.

Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite ZorgKiezer.nl. Zo meldt ZorgKiezer.nl dat ongeveer 300.000 mensen de komende dagen hun huidige zorgverzekering alsnog opzeggen en overstappen naar een andere partij.

De deadline daarvoor is 31 december. Uit eerdere onderzoeken van ZorgKiezer.nl bleek dat 8 procent van de Nederlanders van plan was dit jaar van zorgverzekering te wisselen. Dat percentage is inmiddels gedaald tot 6 procent.

Woordvoerder Peter Ruys zegt daarover: ‘We zien wel dat een steeds groter deel van de twijfelaars maar besluit te blijven zitten. Twijfelaars doen er beter aan zich in elk geval uit te schrijven voor 31 december bij hun oude verzekeraar. Je hebt immers nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.’

Consumenten hebben nog drie dagen de tijd om hun huidige zorgverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere zorgverzekering. Aanmelden bij een andere zorgverzekering kan nog tot 1 februari 2012.

Bron: Nu.nl

Over de auteur

Claire Langenhoff

Claire Langenhoff is als stagiaire begonnen en had het zo naar haar zin dat ze niet meer is weg gegaan. Nu schrijft zij met name blogs voor ZorgKiezer.nl waarin zij consumenten informeert over alle ontwikkelingen op het gebied van zorg en zorgverzekeringen. Naast schrijven vindt zij het ook leuk om zich bezig te houden met de studie reclame & marketingcommunicatie en in haar vrij tijd gaat ze graag lekker uit eten of hangt ze op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *