Experiment vrije tandartsprijzen gaat door

De tweede kamer houdt met een kritische blik het experiment met de vrije prijzen voor tandartsen goed in de gaten. De minister van Volksgezondheid, Edith Schippers heeft steun gekregen van VVD, PVV, CDA en D66 om door te gaan met dit experiment.

Minister Schippers geeft aan dat zij het onacceptabel vind dat ouders moeten bijbetalen voor hun kind na een bezoek aan de tandarts. Tandartsen en zorgverzekeraars hebben ook aangegeven dat zij dit onacceptabel vinden. Mogelijk is hier volgende week al een oplossing voor gevonden en is dit geen reden om nu te stoppen met het project.

Het experiment moet volgens de PVV stoppen als de patiënt hiervan de dupe wordt. Hierbij kan gedacht worden aan een hogere premie die betaald wordt door patiënten en daarbij moeten bijbetalen omdat er minder wordt vergoed door de verzekeraar.

De minister heeft eerder aangegeven dat het experiment goed in de gaten wordt gehouden. Als blijkt dat het niet werkt,  kan het experiment worden gestopt.

Over de auteur

Claire Langenhoff

Claire Langenhoff is als stagiaire begonnen en had het zo naar haar zin dat ze niet meer is weg gegaan. Nu schrijft zij met name blogs voor ZorgKiezer.nl waarin zij consumenten informeert over alle ontwikkelingen op het gebied van zorg en zorgverzekeringen. Naast schrijven vindt zij het ook leuk om zich bezig te houden met de studie reclame & marketingcommunicatie en in haar vrij tijd gaat ze graag lekker uit eten of hangt ze op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *