Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Prinsjesdag 2013 en de zorgverzekering 2014

Laatste update op 4 september 2013 – 22:28 door Claire Langenhoff.

Prinsjesdag 2013Prinsjesdag 2013, dan worden de nieuwe wijzigingen voor de zorgverzekering bekend. Elk jaar wordt op Prinsjesdag tijdens de troonrede bekend gemaakt wat de nieuwe samenstelling is van de basis zorgverzekering. Een aantal wijzigingen voor de zorgverzekering 2014 is nu al bekend. 

De zorgverzekeraars zijn niet verantwoordelijk voor de samenstelling van de basis zorgverzekering, dit wordt bepaald door het kabinet. De wijzigen voor de zorgverzekering 2014 zijn nu nog niet allemaal duidelijk. Wel zijn er al een aantal veranderingen bekend geworden voor de zorgverzekering van 2014.

Wijzigingen zorgverzekering 2014

Prinsjesdag 2013 zit er aan te komen, de nu al bekende wijzigingen voor de zorgverzekering 2014 zijn als volgt:

 • Het eigen risico wordt niet inkomensafhankelijk.
 • De basisverzekering verandert zo goed als niet.
 • Psychologische hulp wordt in 2014 vergoed vanuit de basisverzekering. De zorg moet wel medisch noodzakelijk zijn.
 • De natura zorgverzekering wordt strenger (naturapolis: zorgverzekering zonder keuzevrijheid). Met een natura verzekering mag je alleen naar zorgverleners die een contract hebben met jouw zorgverzekeraar.
 • De restitutie zorgverzekering blijft bestaan (restitutiepolis: zorgverzekering met keuzevrijheid). Met een restitutie mag je zelf kiezen welke zorgverlener je gebruikt.
 • Thuisdialyse apparatuur wordt nu gezien als medisch hulpmiddel. Volgend jaar valt dit onder medisch specialistische zorg waarbij de verantwoordelijkheid bij het ziekenhuis komt te liggen. Dit heeft geen financiële gevolgen voor de verzekerden.
 • Vergoeding van innovatieve behandelingen, voor patiënten met geïnfecteerde pancreasnecrose en patiënten met een ernstige vorm van de ziekte van Crohn, wordt toegevoegd (onder voorwaarden) aan de basisverzekering.
 • De vacuümpomp die wel eens wordt gebruikt bij de behandeling van wonden, zal in 2014 onderdeel zijn van de therapie. Hierdoor komt de verantwoordelijkheid bij het ziekenhuis te liggen. Dit heeft geen financiële gevolgen voor de verzekerden.
 • Het eigen risico zal waarschijnlijk 350 euro blijven, maar kan iets hoger worden door de inflatie.
 • Er loopt nog een voorstel van minister Edith Schippers om de vergoeding voor zorgkosten buiten Europa niet meer te vergoeden vanuit de basisverzekering.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de zorgverzekering 2014, dan kan jij je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Meld je aan voor onze reminder service voor een melding als de nieuwe pakketten en premies bekend zijn. Dan kan je jouw huidige zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeraars.

Reactie op “Prinsjesdag 2013 en de zorgverzekering 2014

 1. Het Kabinet wil maar blijven bezuinigen ook op zo iets belangrijks als de Zorg. Jeroen Dijsselbloem denkt dat de oplossing is om ons prille economische herstel te bevorderen. Ik zie niet in waarom deze denkwijze zou werken. Als mensen minder te besteden hebben kunnen ze eenvoudigweg minder investeren. Het kabinet kan beter hervormen.. maar hoe?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344