Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Basisverzekering

Wat zit er in de basisverzekering?

Iedereen in Nederland is wettelijk verplicht een basisverzekering af te sluiten. Ieder jaar wordt het basispakket opnieuw samengesteld. Dit betekent dat de voorwaarden en vergoedingen ieder jaar weer een beetje veranderen. Er zijn een aantal zaken die standaard onder het basispakket vallen zoals;

  • Medicatie die geregistreerd is in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS)
  • Medisch specialistische zorg (ziekenhuiszorg)
  • Zwangerschapszorg
  • Fysiotherapie en tandzorg voor kinderen tot 18 jaar

In de meeste gevallen betaal je voor deze zorg wel eerst het eigen risico. Hierover lees je meer onder het kopje eigen risico.

Alle basisverzekeringen bieden dezelfde zorg, maar je kunt wel zelf een type polis kiezen. Het verschil tussen de polissen heeft te maken met de zorgaanbieders waarbij je terecht kunt. Houd hier rekening mee wanneer je een nieuwe zorgverzekering uitzoekt.

Budgetpolis

Kies jij een budgetpolis? Dan kun je bij planbare zorg bij een beperkt aantal gecontracteerde zorgaanbieders terecht. Kies je er voor om niet naar een van de gecontracteerde zorgverleners te gaan? Dan krijg je een (veel) lagere vergoeding. In het geval van spoed mag je uiteraard altijd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Het medisch personeel beoordeelt of het om spoed gaat.

Naturapolis

Kies jij een naturapolis? Dan krijg je de zorg bij alle gecontracteerde zorgverleners voor 100% vergoed. Je hebt dus een veel ruimer aanbod aan zorgverleners bij wie je terecht kunt in vergelijking met de budgetpolis. Ga je toch naar een zorgverlener die geen contract heeft met jouw verzekeraar dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Het percentage dat je zelf moet bepalen wisselt per verzekeraar, maar ligt meestal rond de 25%.

Restitutiepolis

Kies jij een restitutiepolis? Dan kun je altijd overal terecht. Jouw zorg wordt dan voor 100% vergoed. Er geldt vaak wel een bovengrens, dit noemen we het marktconform tarief. Deze bovengrens voorkomt dat zorgaanbieders buitenproportionele prijzen kunnen rekenen voor de zorg die zij verlenen. De restitutiepolis biedt de meest volledige dekking.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344