Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Stad Holland doet niet mee aan behandelindex fysiopraktijken

Fysio

Zorgverzekeraar Stad Holland, die eerder een verlaging van de basispremie bekend maakte, verhoogt nu wel de premie van de aanvullende pakketten. De aanvullende pakketten voor 2018 wijzigen ook iets. De belangrijkste wijziging is het terugbrengen van het aantal fysiobehandelingen. Daarentegen doen ze niet mee met de behandelindex die veel zorgverzekeraars hanteren. Wat houdt de behandelindex nou eigenlijk in?

Fysiotherapie

Fysiotherapie behandelingen teruggebracht

De zorgpremie voor de basisverzekering van Stad Holland gaat weliswaar omlaag, maar de premies voor de aanvullende pakketten stijgen wel iets. De basispremie gaat € 1,50 per maand omlaag. De premies voor de aanvullende pakketten gaan gemiddeld € 0,75 omhoog. Kijkend naar het totaalplaatje verlaagt de zorgverzekeraar dus haar premie met zo’n € 10,- per jaar.

De belangrijkste wijziging in het pakket ‘Standaard AV’ is dat het maximum aantal fysiotherapie behandelingen teruggebracht wordt naar 12, dit was voorheen 20. Het maximum aantal behandelingen voor fysiotherapie in het pakket ‘Uitgebreide AV’ is verlaagd naar 27 behandelingen, dat was 36.

Kortom, de aanvullende pakketten worden duurder, de vergoedingen worden beperkt, maar de basispremie wordt goedkoper.

Stad Holland doet niet mee Behandelindex

Je krijgt bij Stad Holland dus minder fysiobehandelingen, maar daarentegen doen ze niet mee aan de behandelindex. Maar wat is dat nou precies en waarom is dat positief voor mij?

Zorgverzekeraars keren een vergoeding uit aan fysiopraktijken zodat jij in behandeling genomen kan worden. Weinig mensen weten dat zij rekening houden met een behandelindex met het uitkeren van deze vergoeding.

Dat betekent dat fysiopraktijken van sommige verzekeraars meer vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld de eerste 10 behandelingen dan voor de tweede 10 behandelingen. Hiermee willen zorgverzekeraars fysiotherapeuten stimuleren om de patiënt zo efficiënt mogelijk te behandelen. In de praktijk is het gevolg hiervan dat mensen die meer zorg nodig hebben vaker geweigerd worden bij fysiopraktijken. Fysio’s verdienen aan deze patiënten namelijk geen geld meer.

Stad Holland heeft besloten niet mee te doen aan deze behandelindex. Goed nieuws dus voor patiënten die meer behandelingen nodig hebben. Elke behandeling aan de praktijk wordt evenveel vergoed. Fysio’s hebben er dus geen baat bij als jij minder behandelingen afneemt.

Eigen risico gaat omlaag

Naast de premiedaling, verlaagt Stad Holland ook symbolisch het eigen risico. Zij vinden dat het eigen risico een remmende werking moet hebben op onnodige zorg. Ze zijn nu bang voor een remmende werking van nodige zorg, omdat het eigen risico de laatste jaren flink is gestegen. Ze hebben daarom het eigen risico symbolisch met 10 euro verlaagd, zodat ze duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijke verdeling van zorgkosten tussen zieke en gezonde mensen.

Eigen risico

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344