Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Baby’s krijgen 1 vaccinatie minder tegen kinkhoest

Baby’s kunnen volgend jaar 1 vaccinatie minder krijgen tegen kinkhoest. In plaats van 3 prikken krijgen ze er dan nog maar 2 omdat de aanstaande moeder al tijdens de zwangerschap een vaccinatie tegen kinkhoest krijgt aangeboden. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies aan staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid.

Al tijdens de zwangerschap vaccineren

Alle zwangere vrouwen in Nederland krijgen vanaf 1 januari 2019 een vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden. Dat gebeurt tussen de 28ste en 32ste week van de zwangerschap, met een uitloop tot 38 weken. Dankzij de vaccinatie van de aanstaande moeder is het pasgeboren baby’tje de eerste 3 maanden beschermd tegen kinkhoest. Hun eerste prik krijgen ze dan niet (zoals nu) al na 2 maanden, maar 3 maanden na de geboorte. Dit nieuwe vaccinatieschema is minder belastend voor de baby’tjes.

Verzeker je baby

Als je een kind verwacht in 2019 moet je het ook verzekeren want een zorgverzekering is voor iedereen verplicht in Nederland. Als je baby geboren is, heb je 4 maanden de tijd om het kindje aan te melden bij de zorgverzekering van jou of van je partner. Wacht niet te lang want als je je baby te laat aanmeldt, moet je de gemaakte zorgkosten zelf betalen.

Kies voor de meest uitgebreide verzekering

Je kunt je kind bijschrijven op de zorgverzekering van jou of die van je partner. Het hele verzekeringspakket waarop de baby wordt bijgeschreven gaat ook voor het kind gelden. Als jij en je partner verschillende zorgverzekeringen hebben, kies dan dus altijd voor degene met de meest uitgebreide verzekering. Als het kind is bijgeschreven op een van de zorgverzekeringen, is het gratis meeverzekerd tot het 18 jaar wordt.

Kraamzorg in 2019

Vergoeding voor kraamzorg uit de basisverzekering krijg je voor minimaal 24 uur en maximaal 80 uur. Deze uren zijn verdeeld over 10 dagen vanaf de bevalling. Voor kraamzorg geldt wel een verplicht eigen bijdrage. In 2019 is de eigen bijdrage voor kraamzorg thuis 4,30 euro per uur. De eigen bijdrage staat bij kraamzorg los van je eigen risico. Met een aanvullende verzekering kun je je verzekeren tegen de eigen bijdrage.

Ga naar het overzicht van de aanvullende pakketten voor kraamzorg.

Vragen over zorgverzekeringen? Of hulp nodig met kiezen?
Bel met ZorgKiezer.nl op 020 2611 600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344