Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Volledige vergoeding kosten van fysiotherapie beperkter in 2019

fysiotherapie

Laatste update op 26 november 2018 – 10:06 door .

Vergoeding voor fysiotherapie zit niet de basisverzekering. Er zijn voor 2019 ook minder aanvullende verzekering beschikbaar voor een onbeperkt aantal behandelingen. Slechts een paar zorgverzekeraars bieden in 2019 zo’n verzekering aan tegen forse premies. Daardoor lopen de kosten voor patiënten die bijvoorbeeld wekelijks fysiotherapie nodig hebben volgend jaar flink op.

fysiotherapie

Wel vergoeding van fysiotherapie bij ernstige COPD in 2019

Mensen met COPD moeten nu nog de eerste 20 behandelingen van fysiotherapie zelf betalen. In 2019 krijgen COPD- patiënten vanaf de eerste behandeling een vergoeding uit de basisverzekering. Wel zit er een maximum op het aantal behandelingen dat voor vergoeding in aanmerking komt. Dat is afhankelijk van de ernst van de COPD.

Uitzonderingen die wel uit de basisverzekering vergoed worden

Voor aandoeningen die op de lijst met chronische aandoeningen van de overheid staan, worden fysiotherapiebehandelingen vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen moet je zelf betalen.
Mensen die last hebben van urine-incontinentie krijgen de eerste 9 behandelingen van bekkenfysiotherapie vergoed. Ook voor kinderen tot 18 jaar geldt dat de eerste 9 behandelingen door de fysiotherapeut vergoed worden uit de basisverzekering.

Eerst eigen risico betalen

Voor behandelingen voor fysiotherapie die vergoed worden uit de basisverzekering, moet je eerst eigen risico betalen. Dit geldt niet voor vergoeding van de behandeling uit een aanvullende zorgverzekering.

Heb je in 2019 fysiotherapie nodig?

Omdat fysiotherapie in principe niet vergoed wordt uit de basisverzekering, kun je daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten. Dat is afhankelijk van je huidige gezondheid en het risico dat je in 2019 loopt op bijvoorbeeld een sportblessure. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een beperkt aantal behandelingen per jaar. Je vindt hier een overzicht van alle aanvullende verzekeringen met een dekking voor fysiotherapie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344