Achmea geeft ook een zorgpremie stijging aan

Nadat CZ van de week aangaf de zorgpremie in 2019 te gaan verhogen, is Achmea de volgende in de rij. Achmea en de zorgverzekeraars die hieronder vallen zoals Zilveren Kruis en FBTO, hebben afgelopen jaar een negatieve omzet gemaakt op de basisverzekeringen.

achmea

Vorige maand werden al enkele dingen bekend gemaakt voor de veranderingen in de zorgverzekering voor 2019. Officieel worden allen wijzigingen bekend gemaakt op Prinsjesdag 2018. Het is dus nog vroeg in het jaar, maar al veel zorgverzekeraars geven aan dat de zorgpremie omhoog zal gaan in 2019.

Hoe werkt het?

Zorgverzekeraars hebben een systeem waarmee ze jaarlijks hun reserves gebruiken om de premies zo goed mogelijk aan te bieden. Dit kon de afgelopen jaren doordat de zorgkosten laag waren, maar met de stijging van de kosten wordt dit nu steeds lastiger. Net als bij CZ geeft Achmea ook aan dat de reserves van de zorgverzekeraar op raken. De zorgverzekeraars zijn zich daarom nu al aan het voorbereiden op een stijging van de zorgpremie voor het jaar 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.