Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Spinraza niet opgenomen in basispakket met huidige prijs

geneesmiddel mexiletine wordt gebruikt bij hartritmestoornissen en spierziekten waarbij de spieren gespannen blijven. De farmaceut gaat nu de prijzen van de medicijnen flink verhogen tot 80.000 euro. Zorgverzekeraars dreigen het middel niet meer te vergoeden. Zonder vergoeding kunnen patienten het medicijn niet meer krijgen.

Het medicijn Spinraza wordt niet opgenomen in het basispakket. Het Zorginstituut vindt het middel tegen de zeldzame spierziekte SMA te duur. Volgens het Zorginstituut moet de prijs van Spinraza met 85 procent omlaag voor het in het basispakket opgenomen kan worden.

geneesmiddelen

Te duur medicijn

Het middel kost nu 500.000 euro per patiënt voor het eerste jaar. Om die prijs omlaag te krijgen, zou de minister van Volksgezondheid moeten gaan onderhandelen met de producent. Volgende week brengt het Zorginstituut een definitief advies uit.

Er is al eerder onderhandeld over een te duur medicijn. Vorig jaar werd er flink onderhandeld over Orkambi, tegen taaislijmziekte. Oud-minister Schippers van Volksgezondheid heeft uiteindelijk een akkoord bereikt met de fabrikant over de prijs, maar het exacte bedrag is niet bekend gemaakt.

Wat doet het middel tegen de Spierziekte SMA

De spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie) is een erfelijke ziekte waardoor spieren zwakker en dunner worden. Het kan uiteindelijk leiden tot verlamming. Spinraza stimuleert het lichaam om een -voor hun ontbrekend- eiwit aan te maken dat de zenuwcellen aanstuurt. Als patiënten bepaalde functies al verloren hebben, krijgen ze die er niet mee terug. Daarom is de effectiviteit van het middel nu alleen onderzocht bij kinderen jonger dan twaalf jaar.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344