Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Goed nieuws, steeds meer mensen kunnen hun zorgpremie betalen!

Laatste update op 12 december 2016 – 16:48 door .

Als je in Nederland woont of werkt ben je verplicht een basisverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. Hiervoor moet je maandelijks of jaarlijks een premie betalen. Helaas lukt dit niet iedereen. Maar er is goed nieuws! Door nieuwe regels en soepelere betalingsregelingen van zorgverzekeraars wordt het voor mensen steeds makkelijker hun premie te betalen. Het aantal mensen met een achterstallige betaling is daardoor met 10% afgenomen.

Woman in White Long Sleeve Shirt Standing Near White and Gray House during Daytime

Forse daling

Eind 2014 telde Nederland 325.000 mensen met een betalingsachterstand. Volgens minister Schippers waren dit er op 1 augustus 2016 nog 290.000. Ondanks de flinke daling is er dus nog steeds een grote groep Nederlanders die het financieel lastig heeft. Dit zijn veelal jongeren omdat zij over het algemeen een lager inkomen hebben dan ouderen.

Kan ik afspraken maken met mijn zorgverzekeraar?

Sinds 2015 is het voor zorgverzekeraars mogelijk om zelf betalingsregelingen te treffen met hun verzekerden. Zilveren Kruis Achmea en CZ maken hier al actief gebruik van. Minister Schippers roept andere zorgverzekeraars op om ook gebruik te gaan maken van de zogenoemde ‘wet verbetering wanbetalersmaatregelen’.

De bestuursrechtelijke premie is verlaagd

Als je de zorgpremie 6 maanden niet betaald hebt, schrijft de zorgverzekeraar je in bij Zorginstituut Nederland (ZiN). Het instituut is bevoegd om de premie via je werkgever of je uitkeringsinstantie in te houden op je loon of uitkering. Dit wordt de bestuursrechtelijke premie genoemd. Deze premie ligt echter hoger dan de gemiddelde premie die je bij je zorgverzekeraar betaalt. Hierdoor hoeven de extra kosten die hierbij gemaakt worden niet verhaald te worden op de mensen die wel elke maand hun zorgpremie betalen.
De bestuursrechtelijke premie is per 1 juli 2016 verlaagd naar 128 euro. Hiervoor was deze maandelijkse premie 159 euro. Door de verlaging kunnen mensen makkelijker hun achterstand afbetalen en terugkeren naar hun normale verzekering.

Zorgpremie 2017

Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november alle premies voor de zorgverzekering 2017 bekend maken. Dit betekent dat je vanaf dat moment alle pakketten met elkaar kunt vergelijken. Je kunt dan ook weer makkelijk overstappen van zorgverzekeraar via ZorgKiezer.nl. Met behulp van de ZorgVergelijker kun je gemakkelijk verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.
Let er wel op dat een eventuele betalingsachterstand is weggewerkt voor het einde van het jaar. Anders is het niet mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344