Je kunt overstappen tot 31 januari 2018! Feit of fabel?

Het is zover. Het overstapseizoen is begonnen. Heel Nederland heeft het weer over het overstappen van zorgverzekering. Ongetwijfeld hebben een hoop mensen wat te vertellen over het overstappen van zorgverzekering. Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nou waar zijn of niet. ZorgKiezer.nl onderscheidt daarom feiten van fabels. Doe er je voordeel mee in het overstapseizoen!

Vandaag in Feit of fabel: Je kunt overstappen tot 31 januari 2018!

Overstappen

Hoe komt het in de wereld?

Je kunt maar één keer per jaar overstappen. Dat kan pas als alle premies en pakketten voor het nieuwe jaar bekend zijn gemaakt. Voor 2018 hebben alle zorgverzekeraars dat deze week bekend gemaakt. Vanaf dat moment Stap jij voor 31 december over? Dan wordt automatisch je oude zorgverzekering stop gezet. Je kunt ook zelf je zorgverzekering opzeggen voor 31 december. Je hebt dan nog tot 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Tussentijds van zorgverzekering overstappen is in principe niet mogelijk. In de volgende gevallen kan dit wel:

  • Je bent achttien jaar geworden
  • Je gaat in Nederland wonen na verblijf in het buitenland
  • Je zorgverzekeraar heeft de polisvoorwaarden gewijzigd
  • Je treedt uit militair dienstverband
  • Je collectief wordt beëindigd
  • Je gaat scheiden

Feit of fabel?

Het is een feit. Je kunt inderdaad nog overstappen van zorgverzekering tot 31 januari. Mits je zelf je oude zorgverzekering hebt opgezegd voor 31 december 2017. Het is dus wel een stuk makkelijker om het voor 31 december te doen. Scheelt jou een hoop gedoe. En als je niet voor 1 februari een zorgverzekering hebt aangevraagd dan riskeer je ook nog eens een boete.

Overstapmomenten

Over de auteur

Nadia Wittebol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *