Ik heb een collectieve zorgverzekering, dus ik zit goed! Feit of fabel?

Het is weer zover. Het zorgseizoen is begonnen. Verzekeraars hebben hun premies bekend gemaakt en je kunt zorgverzekeringen vergelijken. Ongetwijfeld hebben een hoop mensen wat te vertellen over het overstappen van zorgverzekering. Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nou waar zijn of niet. ZorgKiezer.nl onderscheidt daarom feiten van fabels. Doe er je voordeel mee in het overstapseizoen!

Vandaag in Feit of fabel: Ik heb een collectieve zorgverzekering, dus ik zit goed!

Collectiviteitskorting

Hoe komt het in de wereld?

Sommige werkgevers, gemeentes, verenigingen of instellingen bieden een collectiviteitskorting op je zorgverzekering. Natuurlijk fijn, want je hoeft minder te betalen voor het pakket dat je zou betalen als je het via de zorgverzekeraar zelf afsluit. Werkgevers kunnen die korting regelen, omdat ze een soort van groepskorting krijgen doordat ze een groot aantal verzekeringen afnemen bij die zorgverzekeraar.

Dat betekent dus dat jij precies hetzelfde pakket hebt als je collega. Sluit het pakket dan wel helemaal op jouw behoeften aan? Meestal niet.. Je betaalt dus weliswaar niet veel voor het pakket wat je krijgt via je werkgever, maar meestal betaal je voor veel dingen die jij niet gebruikt of nodig hebt.

De pakketten zijn dus vaak uitgebreider dan de reguliere pakketten, maar ook duurder. Door de korting betaal je er bijna dezelfde prijs voor als de reguliere pakketten. Je krijgt dus vaak meer voor hetzelfde geld, zonder dat je de zorg die in de pakketten zit nodig hebt.

Feit of fabel?

Het is dus een fabel. ZorgKiezer.nl raadt je aan om ook kritisch te kijken naar je collectieve verzekering. Kijk naar jouw polis, pakket en zorgpremie per maand. Ook voor jou kan het goedkoper.

Als jij via ZorgKiezer.nl een zorgverzekering afsluit kunnen we ook mooie kortingen voor je regelen en dan precies voor het pakket dat jij nodig hebt. Oververzeker je dus niet! Vergelijk zorgverzekeringen via ZorgKiezer.nl. Je behoeften kunnen jaarlijks verschillen, dus het is interessant om dat elk jaar opnieuw te checken. Heb je vragen? De zorgcoaches van ZorgKiezer.nl beantwoorden ze graag.

Over de auteur

Nadia Wittebol

2 gedachten over “Ik heb een collectieve zorgverzekering, dus ik zit goed! Feit of fabel?

  • Hi Elaita,

   Over welke verzekering van het Zilveren Kruis gaat het? En van welke behandelingen wil je weten of ze 100% vergoed worden?
   Je kunt in onze zorgvergelijker filteren op zorgverzekeraar ‘Zilveren Kruis‘.
   Onder het kopje zorg kun je kijken welke ziekenhuizen zijn aangesloten.
   Onder het kopje dekking kun je zien welke behandelingen of geneesmiddelen voor hoeveel procent vergoed worden.

   Als je me wat specifiekere informatie geeft kan ik je wat beter helpen.

   Groetjes,
   Nadia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *