Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De meest gestelde vragen na het overstappen van zorgverzekering

Laatste update op 29 december 2022 – 15:54 door Fabian Clemens.

Er komen veel vragen binnen van mensen die via ons zijn overgestapt van zorgverzekering. Deze vragen hebben we op een rijtje gezet met de bijbehorende antwoorden.

Ik heb nog geen bevestiging gehad van mijn nieuwe zorgverzekeraar. Wat nu?

Het  is de drukste tijd van het jaar voor zorgverzekeraars. Omdat het zo ontzettend druk is, kan het zijn dat je nog geen bevestiging van hen hebt ontvangen. Wanneer je van ons een bevestiging hebt gehad, hoef jij je geen zorgen te maken. De zorgverzekeraars zijn hard bezig om alle aanmeldingen te verwerken. Je zal zo snel als mogelijk bericht krijgen van je nieuwe zorgverzekeraar. Heb je na 20 januari nog steeds niets gehoord, neem dan even contact op met je zorgverzekeraar.

Mijn oude zorgverzekeraar heeft wel al premie afgeschreven voor januari..ben ik wel overgestapt?

Het kan zo zijn dat er een overlapping zit tussen je oude zorgverzekering en je nieuwe zorgverzekering. Wanneer je van ons een bevestiging hebt gehad dat je bent overgestapt, kan het even duren voordat je een bevestiging krijgt van je nieuwe zorgverzekeraar.  Wanneer je een bevestiging ontvangen hebt, is je oude zorgverzekering opgezegd. Je oude zorgverzekeraar zal dan de afgeschreven premie terugstorten op je rekening.

Wat als mijn nieuwe zorgverzekeraar mij niet accepteert?

Voor sommige zorgverzekeringen moet je een gezondheidsverklaring afgeven. Het kan zijn dat een zorgverzekering je op grond van je antwoorden afwijst. Vaak kun je dan nog wel kiezen voor een aanvullende dekking, maar dan een stapje lager. Wil je dit niet, dan ben je altijd nog verzekerd bij je oude zorgverzekeraar. Heb jij deze al opgezegd? Dan heb je tot 1 februari de tijd om een andere zorgverzekering af te sluiten.

Mijn gegevens op bevestigingsmail kloppen niet. Wat nu?

Wij hebben jouw aanvraag al doorgestuurd naar je nieuwe zorgverzekeraar. Voor wijzigen of vragen, neem je contact op met je nieuwe zorgverzekeraar.

Kan ik nog overstappen in januari?

Wanneer jij zelf je zorgverzekering voor 31 december hebt opgezegd bij de zorgverzekeraar, heb je tot 1 februari de tijd om over te stappen van zorgverzekering.

Kan ik mijn aanvullende verzekering nog wijzigen na 1 januari?

Bij een klein aantal zorgverzekeraars is het mogelijk om na 1 januari nog wijzigingen aan te brengen in je aanvullende zorgverzekering. Hiervoor kijk je naar de voorwaarden in je zorgpolis of neem je contact op met je zorgverzekeraar.

Kan ik mijn eigen risico nog aanpassen?

Tot 31 december heb je de tijd om je eigen risico aan te passen. De kans dat je dit kunt doen na 1 januari is gering en hangt af van je zorgverzekeraar. Neem daarvoor contact op met hen of kijk in je zorgpolis.

Heb je nog andere vragen?

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op via mail of telefoon.

Mail: info@zorgkiezer.nl
Telefoon: 020-2611600

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344