Eigen risico 2013. Wat vinden de politieke partijen?

Het eigen risico verandert elk jaar als ook de zorgverzekering weer wordt aangepast. De plannen zijn nu om het eigen risico te verhogen van 220 euro naar 350 euro per persoon. 

Omdat er verkiezingen aankomen is het nog niet helemaal zeker of het eigen risico daadwerkelijk met 130 euro omhoog gaat. De verschillende partijen hebben een eigen standpunt betreft het eigen risico. In onderstaand schema is kort weergegeven hoe de politieke partijen over het eigen risico denken.

Het valt op dat veel politieke partijen het eigen risico afhankelijk willen maken van het inkomen. Er zijn bedragen genoemd tussen de 200 en 600 euro. Dat houdt in dat er voor mensen met de lagere inkomens het eigen risico rond de 200 euro komt. Voor de midden inkomens wordt het eigen risico rond de 400 euro en de hoogste inkomens krijgen een eigen risico van rond de 600 euro.

Een andere opvallende partij is de SP die als enige het eigen risico wilt verlagen en dit op ten duur wilt afschaffen.

De derde dinsdag van september, dan is het Prinsjesdag. Dan wordt duidelijk hoe de zorgverzekering 2013 er uit komt te zien. De huidige zorgverzekering vergelijken is dan ook weer mogelijk.

 

 

1 thought on “Eigen risico 2013. Wat vinden de politieke partijen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.