Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Het zit het met zwangerschap en je zorgverzekering in 2014?

Zwanger en een zorgverzekeringJe bent zwanger en je gaat bevallen in 2014. Hoe zit het dan eigenlijk met je zorgverzekering en waar moet je op letten? Misschien heb je de wens om te zwanger worden en vraag jij je af of je daarvoor een speciale zorgverzekering moet afsluiten. Om je te helpen heeft ZorgKiezer.nl alle informatie voor jou op een rijtje gezet en geven we je een stappenplan bij het vinden van een passende zorgverzekering voor 2014.

Wanneer er een baby op komst is, zal jouw zorgbehoefte voor dat jaar ook veranderen. Denk aan kraamzorg, een bevalling thuis of in het ziekenhuis, verloskundige hulp tijdens de zwangerschap en bevalling, eventuele hulp bij borstvoeding, echo’s en een prenatale scan als je ouder bent dan 36 jaar.

Wat vergoedt je basisverzekering?

Vanuit je basisverzekering krijg je een vergoeding voor:

  • kraamzorg voor maximaal 10 dagen. Je betaalt wel een eigen bijdrage van € 4,10.- per uur
  • verloskundige hulp voor tijdens de zwangerschap
  • een verloskundige tijdens de thuisbevalling
  • de eerste 2 echo’s. De eerste echo wordt gemaakt na 10 weken en de tweede na 20 weken zwangerschap.

Vrouwen die ouder zijn dat 36 jaar, krijgen uit voorzorg een prenatale screen vergoed vanuit hun basisverzekering. Bij een prenatale screen wordt er aan de hand van testen de gezondheid van het ongeboren kindje onderzocht.

Eigen risico

Bij een basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. In 2014 is het eigen risico € 360,- per volwassene. Normaal gesproken wordt er bij zorg uit je basispakket een aanspraak gemaakt op dit eigen risico. De vergoeding voor de kosten rondom zwangerschap zijn hier echter een uitzondering op. De kosten gaan dus niet eerst van je eigen risico af.

Bevallen in het ziekenhuis

Wanneer je graag wilt bevallen in het ziekenhuis, maar je hebt hiervoor geen medische indicatie, dan heb je een aanvullende verzekering nodig om dit vergoed te krijgen. Een basisverzekering dekt namelijk geen bevalling in het ziekenhuis, maar alleen een thuis bevalling met verloskundige hulp. Wanneer je gaat bevallen en er zijn onverhoopt complicaties, dan wordt een bevalling in het ziekenhuis wel vergoed vanuit je basisverzekering. Ook de kosten van de nazorg in het ziekenhuis worden dan gedekt.

De vergoeding van kraamzorg

Kraamzorg wordt vergoed vanuit je basispakket. Je krijgt een vergoeding voor maximaal 10 dagen, maar je moet wel een eigen bijdrage betalen. Deze eigen bijdrage bedraagt € 4,10.- per uur. Wil je graag een volledige vergoeding, dan kun je kiezen voor een aanvullende verzekering.

Overige aanvullende verzekeringen

Naast dat je een aanvullende verzekering kunt afsluiten voor een bevalling in het ziekenhuis en een volledige vergoeding voor kraamzorg kun jij je ook aanvullend verzekeren voor de volgende kosten:

  • Kraampakket met allerlei verzorgingsmiddelen
  • Lactatiekundige hulp bij borstvoedingsproblemen
  • Een aanvulling op kraamzorg

Stappenplan bij het vinden van de juiste zorgverzekering

Stap 1.
Stel jezelf de volgende vragen:

– Wil je graag in het ziekenhuis bevallen?
– Vind je het erg om een eigen bijdrage te betalen voor kraamzorg?

Stap 2.
Wanneer je voor jezelf helder hebt wat voor zorgverzekering je graag wilt, kun je jouw behoeftes aangeven tijdens het zorgverzekering vergelijken. Je kunt aangeven wat jouw wensen zijn voor de bevalling en de nazorg.

Stap 3.
Na het invullen van jouw wensen, krijg je een overzicht van zorgverzekeringen die aansluiten op jouw wensen.  Bekijk in het uitgebreid dekkingsoverzicht onder het kopje ‘zwangerschap en vergoeding’ de vergoedingen.

Stap 4.
Kies voor een zorgverzekering die het best bij jou past. Je kunt eenvoudig voor de goedkoopste kiezen en afsluiten. In veel gevallen kan je ook nog profiteren van een korting als je overstapt via ZorgKiezer.nl.

Heb je toch nog vragen? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00

Laatste update op 23 december 2013 – 19:47 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344