Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Kies je voor een naturapolis of een restitutiepolis?

wanbetalerHet einde van het jaar is in zicht. Je hebt nog tot 1 januari om over te stappen van zorgverzekering. Kies je voor een restitutiepolis of een naturapolis? Wanneer je niet op de hoogte bent van de verschillen tussen beiden, kan dit je nog eens zuur komen te staan.. We zetten de voor- en nadelen van beide polissen op een rijtje, zodat jij de beste keuze maakt voor 2014. 

Het verschil tussen beide polissen zit hem in de keuzevrijheid voor zorgverleners en de manier van declareren.  Wil je zelf kunnen kiezen naar welk ziekenhuis je gaat of naar welke fysiotherapeut of maakt het jou niet uit wanneer je een beperktere keuze hebt hierin? We leggen je de verschillen uit.

Een restitutiepolis

Bij een restitutiepolis ben je vrij om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Je bepaalt zelf naar welk ziekenhuis, fysiotherapeut of apotheek je gaat. Wanneer je een restitutiepolis hebt, is het wel vaak zo dat je eerst zelf de rekening moet voorschieten als er geen contract is met de zorgverlener en dat je deze dan zelf declareert bij je zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis is er sprake van vrije zorgkeuze.

Voordelen restitutiepolis
–          Je bent vrij in de keuze voor een zorgverlener
–          In principe worden de kosten van iedere zorgverlener vergoed

Nadelen restitutiepolis
–          De zorgpremie is hoger dan bij een naturapolis
–         Je moet je rekeningen vaak eerst zelf voorschieten

Een naturapolis

Bij een naturapolis ben je niet vrij om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Je zorgverzekeraar heeft contracten met bepaalde zorgverleners. Je kan alleen bij deze gecontracteerde zorgverleners terecht, wil je een volledige vergoeding krijgen van je zorgverzekeraar. Doordat er sprake is van een contract hoef je geen rekeningen voor te schieten. Bij een naturapolis is er geen sprake van vrije zorgkeuze.

Voordelen naturapolis
–          De premie van een naturapolis is lager
–          Je hoeft niet zelf rekeningen voor te schieten

Nadelen naturapolis
–          Je bent beperkt in het aantal zorgaanbieders waar je naar toe kan
–          Wanneer je naar een zorgverlener gaat waar je zorgverzekeraar geen contract                    mee heeft, moet je een deel van de rekening zelf betalen. Dit kan flink oplopen.

Hulp bij je keuze

Als jij wilt gaan overstappen van zorgverzekeraar, dan kan je bij het vergelijken op ZorgKiezer.nl aangeven of je wel of geen vrije zorgkeuze wilt. De vrije keuze is overigens niet van toepassing op spoedeisende hulp. Moet jij met spoed naar het ziekenhuis, dan wordt er niet gekeken naar de gecontracteerde zorgverleners, je gaat dan naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Weet je niet zeker wat voor jou de beste zorgverzekering is voor 2014? Neem dan contact op met het serviceteam van ZorgKiezer.nl. Wij helpen je graag met vergelijken en verzorgen de overstap. Bel ons op 020-2611600.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344