Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Minister Schippers wil een rechtvaardiger basispakket

Laatste update op 18 oktober 2021 – 16:01 door Daan.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid Wetenschap en Sport (VWS) wil het basispakket op een andere manier samenstellen zodat het rechtvaardiger wordt. Op dit moment worden behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering als deze effectief en doelmatig zijn. Minister Schippers wil graag dat er ook vanuit menselijke kant gekeken moet worden of bepaalde zorg vergoed moet worden. De minister wil meer uitgaan van de behoeften van de patiënt, zo bericht Nationale Zorggids. Hoe wil ze dat gaan realiseren?

Wat is een rechtvaardiger basispakket?

Een rechtvaardiger basispakket is een basispakket dat objectief beoordeelt of iemand een behandeling vergoed moet krijgen of niet. Dankzij een objectieve beoordeling kan de zorg betaalbaar blijven omdat dan alleen behandelingen vergoed worden die effectief en doelmatig zijn.

 

Heeft het plan kans van slagen?

Volgens minister Schippers heeft het plan kans van slagen als artsen hun verantwoordelijkheid nemen. Artsen moeten zo objectief mogelijk bekijken of een patiënt een bepaalde behandeling echt nodig heeft of niet. Als artsen dat doen krijgen alleen de mensen die de behandelingen en de zorg nodig hebben de zorg vergoed. Gaan artsen niet objectief te werk? Dan krijgen meer mensen zorg vergoed die ze eigenlijk niet nodig hebben en dan wordt er te veel zorg vergoed waardoor het stelsel onhoudbaar wordt.

 

Wat gebeurt er als het plan niet slaagt?

Als het plan van de minister van Volksgezondheid niet slaagt dan worden alleen de behandelingen vergoed die in het basispakket zitten. Staat een bepaalde behandeling niet in de lijst van te vergoeden zorg? Dan krijgen mensen de zorg niet vergoed. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde mensen buiten de boot vallen. Een goed voorbeeld hiervan is een groep mensen die medisch noodzakelijke plastische chirurgie niet vergoed krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344