Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Premie zorgverzekering 2014 omlaag?

Eerder dit jaar werd bekend dat de Nederlandse zorgverzekeraars enorm veel winst hebben gemaakt. Minister Edith Schippers gaf aan dat deze winst, terug te zien moet zijn in de premie voor de zorgverzekering. Dat zou een lagere premie voor de zorgverzekering in 2014 moeten betekenen, maar nu lijkt het erop dat de zorgverzekering toch niet goedkoper wordt volgend jaar. 

Meer kosten voor zorgverzekeraars

Een van de grote zorgverzekeraars, Achmea, geeft vandaag in het FD aan dat de kosten in de zorgsector gewoon door stijgen. De heer Roger van Boxtel, topman van Menzis, geeft hierbij aan dat de zorgverzekeraars steeds meer zorgtaken toebedeeld krijgen en de komende jaren steeds minder compensatie zullen ontvangen voor de risico’s die zij lopen.

Daarnaast hebben zorgverzekeraars een financiële buffer nodig om ervoor te zorgen dat zij op elk moment aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. Vanaf 2014 veranderen de eisen rondom deze financiële buffer en verwachten de zorgverzekeraars dat ze dan een grotere buffer moeten hebben, dus meer geld achter de hand moeten houden.

Verloop kosten zorgverzekering

Vanaf 2006 is de zorgverzekering elk jaar duurder geworden. De premie is blijven stijgen tot 2013. Dit jaar  is het eerste jaar waarbij de zorgpremie voor de basisverzekering is gedaald.

zorgverzekering premie

De aanvullende zorgverzekering is ook elk jaar meer geworden. Daarnaast is er sinds 2008 ook sprake van een eigen risico, hiervoor was er nog sprake van een no-claim. Dit eigen risico is van 150 euro in 2008 inmiddels opgelopen tot 350 euro per jaar in 2013. Dat de premie voor de basisverzekering nu voor 2013 is gedaald, is vooralsnog geen garantie dat dit ook zo zal zijn voor de zorgverzekering 2014. De zorgverzekeraars moeten ook afwachten tot wat er op Prinsjesdag wordt aangekondigd. Dan worden die nieuwe premies en pakketten samengesteld. Dan kan iedereen weer overstappen en de zorgverzekering vergelijken. Stap over via ZorgKiezer.nl en profiteer van korting en bespaar op jouw zorgverzekering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344