Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vergoeding incontinentiemateriaal in 2013

Laatste update op 27 augustus 2015 – 16:14 door .

Het is voor veel mensen een gevoelig onderwerp, ongewild urine verlies. Voor mensen die moeite hebben met het ophouden van de urine en ongewild urine verliezen is er incontinentiemateriaal te krijgen. Maar hoe en waar wordt incontinentiemateriaal vergoed in 2013?

Wat is incontinentiemateriaal?

Incontinentiemateriaal is een absorberend materiaal dat bestaat uit verschillende lagen. Meestal drie lagen om ervoor te zorgen dat u geen last krijgt van lekken en een nat gevoel. Voor dit materiaal kan een vergoeding worden gekregen met een zorgverzekering in 2013. Bij verschillende zorgverzekeraars wordt er onder incontinentiemateriaal o.a. de volgende onderdelen verstaan.

  • wegwerp en wasbare inlegluiers en luierbroeken
  • Wegwerp en wasbare beschermende onderleggers
  • Catheters

Onderleggers zijn vaak alleen te krijgen als er sprake is van bijzondere individuele zorgvraag.

Geen aanvullende zorgverzekering nodig

De vergoeding van uitwendige hulpmiddelen die worden gebruikt bij urineverlies en stoelgang wordt gekregen vanuit de basisverzekering. Er is dus geen aanvullende zorgverzekering nodig om incontinentiemateriaal vergoed te krijgen. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de vergoeding van incontinentiemateriaal. Zo kan het zijn dat er eerst toestemming gevraagd moet worden voor vergoeding en moet er gebruik worden gemaakt van een gecontracteerde zorgverlener.

Het verschilt per zorgverzekeraar welke onderdelen er precies vergoed worden. Om zeker te zijn dat het incontinentiemateriaal dat gebruikt wordt daadwerkelijk door de zorgverzekering wordt vergoed, kan contact opgenomen worden met ZorgKiezer.nl op 020-2611600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344