Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vijf tips voor een zorgeloze vakantie

Tijdens je vakantie wil je geen zorgen hebben. Graag geven wij jou een aantal tips zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt gaan en je tijdens de vakantie geen zorgen hoeft te maken over randzaken. Een goede voorbereiding en een aantal nuttige tips kunnen zorgen wegnemen.Graag geven wij jou een aantal tips gericht op de zorgverzekering en op medische zorg in het buitenland. Deze tips kunnen jouw vakantie zorgeloos maken en kunnen voorkomen dat je hoge medische kosten zelf moet dragen omdat de zorgverzekeraar de kosten maar gedeeltelijk vergoed.

sea-beach-holiday-vacation-large

 

Tip # 1 – Zoek uit hoe de dekking van jouw zorgverzekering is in het buitenland

De basis zorgverzekering biedt een wereldwijde dekking, maar er volgt maximaal een vergoeding van de in Nederland gebruikelijke bedragen voor medische behandelingen. Als een medische behandeling in Nederland €1.000 kost, volgt er voor dezelfde medische behandeling in het buitenland maximaal een vergoeding van €1.000. Als het bedrag hoger is, moet je dit zelf betalen.

Heb jij naast de basis zorgverzekering ook een aanvullende zorgverzekering? In deze aanvullende verzekering kan de dekking in het buitenland  100% van de kosten zijn. Bekijk dit voordat je met vakantie gaat!

Tip # 2 – Let op met medische behandelingen in het buitenland in privéklinieken

Bij een medisch noodgeval in het buitenland moet je contact opnemen met de alarmcentrale van de zorgverzekering of de reisverzekering. Er zijn namelijk gevallen bekend dat je bij geringe klachten gelijk naar een privékliniek wordt gebracht. Het is zelfs niet uit te sluiten dat ze zinloze medische behandelingen uit gaan voeren om de kosten op de “rijke” Nederlanders te kunnen verhalen.

Deze klinieken rekenen vaak zeer hoge kosten en je loopt het risico dat je (een deel van) de medische kosten zelf moet dragen. Houd altijd contact met de Nederlands sprekende alarmcentrale.

Tip # 3 – Voorkom dubbele dekkingen

Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden, maar verzeker de medische kosten niet mee als je zorgverzekeraar een 100% dekking biedt in het buitenland. Er zijn meerdere dekkingen in de reisverzekering die samen kunnen vallen met verzekeringen die al lopen in Nederland.

Tip # 4 – Neem je zorgpas mee

Vergeet niet om je zorgpas mee te nemen. De achterkant van de pas is een zogenaamde European Health Insurance Card (EHIC). Heb jij geen pasje met EHIC op de achterkant? Vraag deze dan gratis aan bij de zorgverzekeraar. Met deze kaart kun je in de meeste vakantielanden terecht. Op vertoon van deze pas hoef je de medische kosten niet eerst voor te schieten. De kaart is niet te gebruiken in privéklinieken. Op de pas staat ook het internationale telefoonnummer van de alarmcentrale van de zorgverzekeraar.

Tip # 5 – Neem buiten Europa een polis in het Engels mee

Indien je buiten Europa op vakantie gaat, is het verstandig om bij de zorgverzekeraar een naar het Engels vertaalde verzekering op te vragen. Binnen een paar dagen kan de verzekeraar de vertaalde polis opsturen. Door een dergelijke polis kun je aantonen dat je een zorgverzekering hebt die de medische kosten dekt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344