Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waarom stijgen onze zorgpremies in 2015?

Zorgpremies stijgenMet aanvang van volgend jaar zal de premie voor een basiszorg verzekering flink de hoogte inschieten, met maar liefst tien piek per maand. Naar schatting wordt dat zo’n 1.215 euro per jaar.

Waarom? Dit kan verklaard worden doordat zorgverzekeraars gedwongen worden meer AWBZ-taken op zich te nemen. (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) Denk onder andere aan langdurige zorg, zoals verpleging aan huis. Tevens blijkt het dat werkgevers teveel hebben betaald voor de zorgpremie.

Werkgevers dienen voor elke individuele werknemer een premie te bekostigen, op basis van hun inkomen. De Zorgverzekeringswet vertelt dat zij op jaarbasis de helft van de zorgkosten moeten verschaffen. Dit jaar was dat aanzienlijk meer. Hier zouden ze in 2015 compensatie voor moeten krijgen.

Schatting nieuwe zorgpremie

De schatting voor de nieuwe zorgpremie had onbekend moeten blijven tot Prinsjesdag. Hierdoor heeft Minister Schippers wat betreft de eerder genoemde bedragen nog geen officiële bevestiging gegeven. Wel is zeker dat de minister, samen met het Centraal planbureau, een vergelijkbare schatting heeft vrijgegeven aan het begin van het jaar.

Nu de werkgeverspremie zal dalen zullen we meer uit eigen zak moeten betalen aan onze zorgverzekering.  De bovengenoemde compensatie schijnt de échte boosdoener te zijn: Van de premiestijging zou namelijk maar 20 euro te wijden zijn aan het overdragen van de AWBZ-zorg aan zorgverzekeraars. Het overige bedrag, zo’n 80 euro, komt voort uit het dalen van de werkgeverspremie.

Overstappen in 2015

In November valt er weer over te stappen van zorgverzekering. Je huidige verzekeraar zal in de loop van die maand een nieuw aanbod opsturen voor de zorgverzekering 2015. Maar of dat dan het béste aanbod is? Dat is maar de vraag. Vermoedelijk heb je ergens anders een lagere premie, of een betere dekking.

Bekijk het eens op Zorgkiezer.nl. Hier kun je praktisch en snel je zorgverzekering vergelijken met anderen. Zo kun je kijken welke voor jou het goedkoopst is. Hiermee kun je honderden euro’s besparen! Op Zorgkiezer staan namelijk de goedkoopste altijd bovenaan.

Reacties op “Waarom stijgen onze zorgpremies in 2015?

 1. Walgelijk dat de werkgevers blijkbaar steeds minder hoeven bij te dragen voor de pensioenen, zorgpremies etc. en de werknemers meer en meer hiervoor moeten opdraaien.
  Deze hele zorgmarkt is zorgelijk en onwenselijk …

 2. Het geld wat voor de AWBZ was bestemd is niet als zodanig gebruikt. Maar liefst 75 miljard is aan andere zaken besteed, dus hoezo…de zorg duurder..?….
  Bovendien verdienen zorgverzekeringen miljarden aan de premies en de eigen bijdrage.
  Ik weet 1 ding zeker, ik ben ziek en kan de zorg niet meer betalen dus ik stop met het spekken vd zorgkas, mijn geld hebben zij niet nodig, maar ik daarentegen wel. Het is premie en bijdrage betalen of mn huis uit gezet worden. Ik weet wekl wat ik kies. Volgend jaar ben ik als alleenstaande ouder ook geen ouder meer en mn uitkering komt hierdoor ONDER het bestaans minimum.
  Stoppen met leven is voor deze fijne regering nog de beste optie. Leve de koning….die er volgend jaar weer flink wat centen bij krijgt. BAH !

 3. Hoe schofterig is het dat de premies om hoog gaat terwijl de verzekeraars miljoenen extra verdient hebben en de top van deze bedrijven zicht maar blijven verrijken.
  SCHANDALIG!!! Hoe kan het dan in het 1 !!!! europa ze in belgie b.v. beter zorg verlenen, en ik spreek uit ervaring, je sneller behandeld wordt, de kosten veel lager zijn en de mensen in belgie maar 9 euro per maand aan zorg betalen. !!!!
  Het is schandalig dat je hier 3 keer terug moet komen bij het ziekenhuis terwijl ik voor exact het zelfde in belgie maar 1 keer naar het ziekenhuis hoeft..

  Ik voel mij als europiaan zwaar gediscrimineerd!!! Het wordt tijd dat het volk zicht meer gaat verzetten tegen dergelijke verrijkingen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344