Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat te doen bij een ongeval op wintersport?

Beduidend meer ongelukken op de skipiste ten opzichte van vorig jaar

De komende weken gaan weer ongeveer een miljoen Nederlanders naar de sneeuw om hun vakantie door te brengen. Oostenrijk is hierbij de populairste bestemming gevolgd door Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Het aantal skiongelukken dit jaar is tot nu toe maar liefst 34 procent hoger dan vorig jaar, zo meldt de alarmcentrale SOS International. De slechte sneeuwconditie is hiervan een belangrijke oorzaak. Wat als er iets gebeurd met u of uw reisgenoot tijdens het skiën? Wat moet u doen? Wie moet u bellen? En waar bent u wel én niet voor verzekerd?

Zorg dat u goed verzekerd op vakantie gaat en niet voor verrassingen komt te staan. Via de basis zorgverzekering bent in het buitenland net zo verzekerd als in Nederland. Let wel: dit is tegen de Nederlands geldende voorwaarden en tarieven. Het is mogelijk om als aanvullende verzekering te kiezen voor extra buitenlanddekking. Daarnaast biedt een reisverzekering met dekking tegen medische kosten een uitkomst. Er zit echter wel een verschil in de dekking tussen de reis- en zorgverzekering. In de tabel hieronder een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de reis- en zorgverzekering.


Wat te doen bij een ongeval
1.   Zoek hulp bij de pistedienst.
2.   Bel de alarmcentrale van uw verzekering, deze kan u adviseren over wat te  doen.
3.   Naar een arts/ziekenhuis met uw zorgpas + EHIC pas, deze dient u vooraf te tonen.
4.   Aan de hand van de behandeling bellen met u verzekering over mogelijk vervoer naar huis en de extra te maken kosten voor bijvoorbeeld het verblijf.
5.   Bij vertraging ziek melden bij uw werkgever.

Om goed voorbereid op vakantie te gaan is het verstandig om naast uw zorgverzekering een reisverzekering inclusief wintersportdekking en geneeskundige kosten af te sluiten. Zorg dat u uw zorgpas en eventuele EHIC-pas altijd bij zich heeft en sla het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw verzekeraar in Nederland op in uw mobiele telefoon. Mocht er toch iets gebeuren kunt u gemakkelijk de alarmcentrale bellen welke u kan vertellen wat te doen. Verder is het aan te raden om u aan de pisteregels te houden, te zorgen dat uw uitrusting in orde is en uitgerust de piste op te gaan waardoor de kans op een ongeval weer een stukje kleiner wordt.

Heeft u vragen over zorg in het buitenland? Reageer op de blog of stuur mail naar info@zorgkiezer.nl. Alvast een fijne vakantie!

Laatste update op 24 februari 2011 – 14:56 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344