Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgpremie blijft stijgen in de toekomst

Laatste update op 31 januari 2011 – 14:02 door Claire Langenhoff.

De kosten voor een zorgverzekeringen worden elk jaar weer hoger. Sinds de invoering van het nieuwe Zorgstelsel stijgen de kosten voor een zorgverzekering gemiddeld met 7, 5% per jaar. Het afgelopen jaar steeg de basispremie met ongeveer €120,00 per persoon per jaar, ging de inkomensafhankelijke bijdrage omhoog van 7,05 naar 7,75 procent en werd het eigen risico wederom met vijf euro verhoogd.

In Buitenhof vertelt minister Edith Schippers over haar visie op de toekomst van de zorg in Nederland.


Het nieuwe kabinet heeft goede zorg hoog in het vaandel staan. Er word flink geïnvesteerd, wat ook betekent dat de mensen gewoon meer premie gaan betalen, aldus de minister. Ze geeft aan dat de zorgpremie ook volgend jaar weer zal stijgen. ‘ Er zijn steeds meer ouderen en op technologisch gebied is steeds meer mogelijk. Er wordt dus steeds meer zorg gevraagd en geleverd waaraan we met z’n allen mee betalen.’ Ze ziet het dan ook als haar dure plicht om ervoor te zorgen dat iedere euro die aan premie wordt betaald goed terecht komt.

Daarnaast geeft ze aan dat we er met alleen overheidsregulering of alleen marktwerking niet komen. We hebben beide nodig om efficiënte en goede zorg te kunnen leveren. Op het moment is ze bezig aan een praktisch stappenplan om te kijken hoe we aan de problemen in de zorg wat kunnen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344