Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars gaan onrechtmatige zorg aanpakken

Zorgverzekeraars gaan met het programma ‘Zinnige zorg, zuivere rekening’ actie ondernemen tegen ondoelmatige en onrechtmatige zorg. Tot midden 2014 wordt er met name aandacht besteedt aan de ziekenhuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg (ggz). 

Duidelijke zorg

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) laat weten dat zij met dit programma willen achterhalen waar in de zorg oorzaken kunnen liggen voor ondoelmatige en onrechtmatige zorg. Hierbij moet gedacht worden aan upcoding van declaraties, onnodige interventie en onnodig dure interventie bij verslavingszorg. Daarnaast gaat ZN extra letten op de behandeling van lagere rug klachten en spataderen, omdat hierbij in de praktijk veel variatie blijkt te zijn.

Naast het achterhalen van oorzaken, moet dit programma ook bijdragen aan de informatievoorziening voor consumenten met een zorgverzekering. Zij kunnen dan makkelijker controleren of de rekening klopt met de geleverde zorg. Over een half jaar moet er een rapport klaar zijn met inzichten in de geleverde zorg en de ontvangen declaraties.

Juiste declaratie

Zorgverzekeraars en zorgverleners gaan samenwerken om het voor elkaar te krijgen dat er alleen nog gepaste zorg wordt geleverd en dat daarbij de juiste declaratie plaatsvind. De nieuwe bezuinigingsakkoorden zorgen ervoor dat voorzitten van ZN, André Rouvoet zich gesterkt voelt in de aanpak van onrechtmatige zorg. “De akkoorden onderstrepen nog eens dat we alles op alles moeten zetten om de noodzakelijke bezuinigingen door te voeren zonder de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in gevaar te brengen”, aldus Rouvoet. “Ondoelmatige zorg en onjuiste declaraties zijn dan de eerste zaken die je moet aanpakken.”

Bron: Skipr.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344