Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars wachten met bekendmaking premies 2015

zorgpremies 2015

Zorgverzekeraars wachten dit jaar erg lang met het bekendmaken van de nieuwe premies en polisvoorwaarden voor volgend jaar. Zij wachten daarbij op elkaar. Met minder dan drie weken te gaan tot de deadline van 19 november heeft alleen DSW de premie voor de zorgverzekering al bekendgemaakt. Volgens vergelijkingssite ZorgKiezer.nl heeft dit alles te maken met de enorme concurrentie tussen de zorgverzekeraars in de komende slag om de overstapper.

Zorgpremies 2015 laat bekend

DSW heeft de premie tegen de verwachting in niet verhoogd. Daarmee heeft zij de lat erg hoog gelegd voor andere verzekeraars. Het ministerie van Volksgezondheid kondigde eerder nog aan dat de jaarpremie gemiddeld met 110 euro zou stijgen. De andere verzekeraars zijn aan het bekijken hoe ze hun premie zo laag mogelijk kunnen vaststellen. Daarbij lopen ze echter het risico dat wanneer zij hun premie snel bekendmaken een andere verzekeraar die later komt hier nog onder kan duiken. ZorgKiezer.nl verwacht dat de meeste zorgverzekeraars hun premie voor 2015 zullen moeten verhogen.

Volgens de verzekeraars Achmea en CZ is de latere bekendmaking te wijten aan de miljarden euro’s kostende overheveling van de langdurige zorg uit de AWBZ naar de zorgverzekeraars. Ook zijn veel contracten met zorgverleners over de zorginkoop voor volgend jaar nog niet afgerond. Zij hebben daardoor meer tijd nodig om de premies 2015 te berekenen.

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: “Zorgverzekeraars wachten elk jaar langer met het bekendmaken van hun nieuwe premies en voorwaarden. Dat is vervelend voor verzekerden omdat zij niet weten waar zij aan toe zijn.

Verzekeraars wachten nu op elkaar. Er is namelijk sprake van forse concurrentie tussen de zorgverzekeraars in de strijd om de overstapper. En dan wil je niet als eerste naar buiten komen, omdat de kans bestaat dat een andere verzekeraar nog net onder jouw premie gaat zitten. Het wachten is op de eerste grote zorgverzekeraar die de premies 2015 bekendmaakt.”

Vorig jaar waren rond deze tijd de premies van Zilveren Kruis Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, Agis, Avéro Achmea, Pro Life en OZF ook al bekendgemaakt. De verzekeraars moeten uiterlijk 6 weken voor het begin van nieuwe het jaar hun nieuwe premies en voorwaarden bekendmaken. Vanaf 19 november kunnen consumenten weer zorgverzekering vergelijken en gaan overstappen van zorgverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344