Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering nu al voordeliger

Laatste update op 9 oktober 2013 – 16:59 door Claire Langenhoff.

premie zorgverzekeringOndanks dat er nog steeds ontzettend bezuinigd moet worden in de zorg, kunnen Nederlanders toch profiteren van lagere kosten voor de zorgverzekering. Al eerder werd bekend dat de zorgverzekeraars winst hebben geboekt en dat er scherpe onderhandelingen zijn geweest tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Hierdoor is de zorgverzekering dit jaar al 13 euro goedkoper.

Goede afspraken zorgverleners

Dit blijkt uit de marktscan van de Nederlandse Zorgautoriteit. Zorgverzekeraars moesten verplicht zorg inkopen waardoor zij duidelijke afspraken hebben gemaakt met verschillende zorgverleners. Deze scherpe afspraken hebben een besparing van 117 euro per verzekerde opgeleverd. Ook werd er een preferentiebeleid ingevoerd bij apothekers. Dit betekent dat apotheken goedkopere medicijnen met dezelfde werking meegeven aan patiënten. Dat beleid heeft op dit moment al 750 miljoen euro opgeleverd en heeft ook voor de toekomst een gunstig vooruitzicht.

Goedkope zorgverzekering

Een goedkope zorgverzekering is iets wat de meeste mensen graag willen. Dit kan je gedeeltelijk zelf beïnvloeden door over te stappen naar een zorgverzekering die beter past bij jouw persoonlijke zorgbehoeften en door een vrijwillig eigen risico te nemen. Elke Nederlander heeft een verplicht eigen risico bij de zorgverzekering in 2013 van 350 euro. Door dit te verhogen met 100 tot 500 euro, krijg je een korting op de zorgverzekering. Met een eigen risico van 850 euro kan je meer dan 250 euro korting krijgen op de zorgverzekering. Dit betekent wel dat de eerste 850 euro aan medische kosten voor eigen rekening komen bij zorg vanuit de basisverzekering.

Zorgverzekering 2014

De premie voor de zorgverzekering 2014 is nu nog niet bekend. Wel zijn er al een aantal wijzigingen bekend gemaakt betreft de vergoeding en het pakket van de zorgverzekering in 2014. Half november moeten verplicht alle nieuwe pakketten en zorgpremies van de zorgverzekeraars bekend zijn. Dan kan iedereen weer de zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders. De verwachting en de hoop is dat deze besparingen van de zorgverzekeraars ook volgend jaar doorgaan en dat de premie voordeliger wordt. Of dat ook echt gebeurt is nu nog even afwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344