Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Dit dekt jouw zorgverzekering op vakantie

zorgverzekering buitenland

Binnenkort op vakantie? Dan is het verstandig om te bekijken of je goed verzekerd bent. De basisverzekering dekt niet alle zorgkosten in het buitenland. Je kunt helaas je zorgverzekering niet het hele jaar door wijzigen. Wanneer je alleen een basisverzekering hebt doe je er wellicht verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Dit kan in de meeste gevallen bij jouw zorgverzekeraar.

reisverzekering

Basisverzekering

Met de basisverzekering heeft elke Nederlander in het buitenland recht op onvoorziene spoedeisende hulp. De basisverzekering gaat uit van de kosten van een behandeling in Nederland. Hanteert het ziekenhuis hogere tarieven in het vakantieland? Dan betaal je het verschil zelf. Alle medische kosten die vallen onder de basisverzekering zullen bij de zorgverzekeraar worden verhaald. Je betaalt wel altijd eerst je eigen risico.

Landen waar de zorg doorgaans een stuk duurder is zijn landen als de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland, Japan en een aantal Zuid-Amerikaanse landen.

Zijn vaccinaties vergoed?

In sommige landen wordt aangeraden om vaccinaties te halen. De basisverzekering vergoedt geen vaccinaties. Als je de vaccinaties vergoed wil hebben dan zul je hier een aanvullende verzekering voor moeten afsluiten. Vaccinaties worden vaak alleen vergoed als je ze bij de GGD haalt. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet je een vaccinatie laten uitvoeren door een Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Kijk voor meer informatie op GGD Reisvaccinaties.

Aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking

Een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking dekt een aantal kosten voor je in het buitenland. Je kunt deze aanvullende dekking niet door het jaar heen toevoegen. Slechts een aantal zorgverzekeraars bieden wel de mogelijkheid om jouw pakket gedurende het jaar aan te passen, bijvoorbeeld FBTO. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar of dit bij jou het geval is.

De aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking heeft twee verschillende dekkingen.

Bij een aanvullende zorgverzekering is het eigen risico niet van toepassing. Je betaalt alleen het eigen risico voor zorg die je gebruikt uit de basisverzekering. Je betaalt dus nog steeds wel eerst je eigen risico voor de medische kosten die de basisverzekering dekt. De aanvullende verzekering dekt het eigen risico van geneeskundige zorg in het buitenland dus niet.

Let op:

De meeste aanvullende zorgverzekering pakketten dekken de kosten van noodhulpverlening, zoals een eventuele reddingsoperatie, vervoer van gezinsleden of repatriëring vanwege een overlijdensgeval niet.

Reisverzekering

Een reisverzekering heeft een uitgebreidere en hogere dekking dan een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking en is het hele jaar door af te sluiten. Een reisverzekering is geen overbodige luxe, aangezien er best een hoop mis kan gaan op vakantie.

Bij een reisverzekering kun je kiezen voor:

  • Een kortlopende reisverzekering
  • Een doorlopende reisverzekering

Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld hulpverlening en buitengewone kosten. Bij ziekte, een ongeval en overlijden dekt de reisverzekering ook de terugkeer naar Nederland (repatriëring).

Reisverzekeringen dekken niet alleen zorgkosten, maar ook overige kosten op reis, zoals het verliezen van bagage.

Tip: Een reisverzekering dekt soms het eigen risico van de basisverzekering (mits geneeskundige dekking is meeverzekerd bij je reisverzekering).

Voorkom dat je dubbel verzekerd bent tegen dezelfde kosten. Check dus goed of de dekking van zorgverzekering en je reisverzekering elkaar niet overlappen.

Je kunt vanaf half november een zorgverzekering voor 2020 afsluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344