Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

AMC maakt zelf betaalbaar geneesmiddel

Apotheek

Laatste update op 2 juli 2018 – 14:23 door .

Het dure geneesmiddel tegen de zeldzame chronische stofwisselingsziekte CTX wordt vanaf het begin van de maand niet meer vergoed. Het AMC heeft een alternatief bedacht dat betaalbaar is voor alle patiënten.

geneesmiddel

Het AMC maakt een geneesmiddel en verkoopt dit in eigen apotheek. De stofwisselingsziekte waarvoor het geneesmiddel is gemaakt is geconstateerd bij ruim 60 Nederlanders. CDCA was het voormalige middel, maar wordt sinds het begin van deze maand niet meer vergoed. De jaarlijkse kosten voor het medicijn kwamen rond de 30 tot 40,000 euro per jaar, en volgens het AMC is dit vervijfvoudigd de afgelopen tijd.

De PATIËNT is het belangrijkst

Het AMC maakt vaker geneesmiddelen. Maar vertelt ook dat zij, een maatschappelijk en economisch verantwoord alternatief bieden voor een geregistreerd geneesmiddel dat anders onbetaalbaar zou zijn voor de patiënt. Het raad van bestuur geeft aan dat zij duidelijk willen maken dat dit geen strategie is. En zij het belangrijk vinden dat alle patiënten op de beste wijze geholpen kunnen worden. Momenteel is het AMC dan ook niet bezig met het maken van andere geneesmiddelen.

Hulp nodig?

Kan jij nog tussentijds overstappen? Geef dan goed aan welke ziekenhuizen jij allemaal in je pakket wilt hebben. Hier kan je de ziekenhuizen bij jouw in de buurt vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344