Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vervalsing van geneesmiddelen neemt toe

Laatste update op 2 juli 2018 – 13:51 door .

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) heeft geconstateerd dat de medicijn vervalsing de afgelopen jaren vertienvoudigd is. VIG is een organisatie die zich inzet voor de veiligheid van geneesmiddelen meldt directeur Gerard Schouw.

Een van de manieren om ervoor te zorgen dat de medicijn vervalsing minder vaak gebeurd is het nieuw systeem waar ze mee bezig zijn. Het nieuw systeem maakt het mogelijk om te constateren of de medicijnen echt of vervalst zijn. Hierbij zullen de doosjes met de echte medicijnen een unieke blokjescode krijgen.

‘Nederland geeft veel uit aan zorg’

In Nederland wordt er veel uitgegeven aan de zorg. De afgelopen tien jaar was er een stijging te zien van 1,5 miljard euro. En de komende jaren zal dit alleen maar toenemen geeft de branchevereniging aan. Deze toename komt doordat er in ziekenhuizen steeds vaker nieuwe medicijnen worden toegediend aan patiënten die duurder zijn. Apotheken schrijven deze hierna voor en maken gebruiken dan een gelijke prijs voor het medicijn prijs als in het ziekenhuis. Ook komt de toename door de hoeveelheid voorschrijvingen van de medicijnen. Over het algemeen geeft Nederland wel minder uit aan medicijnen dan andere Europese landen.

Vooruitgang maar toch nog veel aandachtpunten

Er is ook een zekere trots te zien bij de VIG voor de resultaten die worden bereikt in de Nederlandse zorgsector. De vooruitgang wordt op meerdere vlakken geboekt, zoals bij kanker. De afgelopen 20 jaar is de vijfjaarsoverlevingskans van kanker met 12 procent gestegen. Maar om de zorgsector nog beter te maken moeten er ook nog meer  vooruitgang komen bij nieuwe medicijnen kosten, medicijnen voor ernstige ziektes die effectief zijn en de veiligheid van de medicijnen.

Wil jij weten welke medicijnen allemaal worden vergoed door de zorgverzekering? Lees er meer over in het overzicht.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344