Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

BNR Nieuwsradio: Peter Ruys over premie DSW

Laatste update op 3 mei 2016 – 03:55 door .

Peter Ruys was namens Zorgkiezer te gast bij BNR Nieuwsradio om te praten over de premie van DSW. Deze zal voor 2015 gelijk blijven aan die van 2014, namelijk 95 euro. Dit kan DSW zich permitteren door de winst die kennelijk is gemaakt dit jaar.

 

                                                                                     
BNR over DSW“Het gelijk blijven van de premie is verrassend”, verklaart Peter Ruys. “We gingen lange tijd uit van een forse stijging, dit heeft te maken met nieuwe zaken die erbij komen voor zorgverzekeraars die eerst voor ABWZ waren. Hier bleek geen geld voor te zijn, waardoor werd verwacht dat ze de premie zouden moeten verhogen. Nu blijkt dat DSW over het afgelopen jaar kennelijk in staat is geweest om behoorlijke winst te maken, en die winst terug te geven in de vorm van het gelijk houden van de premie. “

“Zorgverzekeraars zijn vanaf volgend jaar niet meer verplicht om alle zorg te vergoeden. Je moet dus goed opletten waar je terecht komt.”

 

Luister het volledige fragment hier:

bnr nieuwsradio

 

 

Reactie op “BNR Nieuwsradio: Peter Ruys over premie DSW

  1. DSW is een van de weinige betrouwbare zorgverzekeraars. Zij doen er alles aan, binnen de spelregels van aan te houden reserves etc. de premies laag te houden. Zij doen volgens mij niet aan kruissubsidies door andere vormen van de Basisverzekering, zijnde een natura polis, aan te bieden. De meeste zorgverzekeraars bieden ook restitutie of combinatie polissen aan, die feitelijk worden gesubsidieerd door de polissen van natura vergoeding. Dit is krom en een weeffout in de Basisverzekering. Basisverzekering is vervanger van het Ziekenfonds. Het Ziekenfonds was regionaal georiënteerd met regionale Zorginkoop. Dus elke Basisverzekering zou m.i. gebaseerd moeten zijn op het natura model. Wil je meer, dus restitutie model of anderszins: prima, dat kun je dan bijkopen via de aanvullende verzekering. De premie die u hiervoor betaalt zal veel hoger uitpakken dat de premies die men nu betaalt, want de Basisverzekering op basis natura subsidieert de Basisverzekering op basis van restitutie. Oneigenlijk allemaal, dus herstellen die fout. Dan kunnen de premies voor de Basisverzekering op basis natura-stelsel nog verder omlaag. Wellicht iets voor DSW om dit bij de overheid aan te kaarten en zich hiervoor hard te maken voor hun klanten. Wens ik ze alle succes bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344