Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

‘Groot verschil duurste en goedkoopste zorgverzekering’

Laatste update op 5 december 2022 – 15:56 door Menno de Haan.

De premie voor de duurste zorgverzekering is volgend jaar in totaal 492 euro hoger dan die van de goedkoopste, berekende ZorgKiezer. Peter Ruys van ZorgKiezer zegt in een reactie tegen NU.nl dat de verschillen tussen de goedkoopste en de duurste verzekering nog nooit zo groot zijn geweest. Ook is er in 2020 geen basisverzekering zonder vrijwillig eigen risico meer voor minder dan 100 euro per maand.

Bij sommige verzekeringen zijn de premieverhogingen groot, meldt NU.nl. In sommige gevallen loopt het verschil op tot 11 procent. Vaak geldt bij de duurdere verzekeringen ook een collectiviteitskorting. Een halvering van de maximale collectiviteitskorting betekent voor sommige mensen daarom een stijging van de maandpremie van wel 15 euro, rekent Ruys voor. ‘Ongeveer twee derde van de verzekerden profiteert van een collectiviteitskorting. Zo’n 60 procent van de Nederlanders is ook nooit overgestapt’, zegt Peter Ruys. Peter Ruys legde vorige week uit hoe het komt dat je premie in 2020 lager is, maar je zorgverzekering, door de lagere collectiviteitskorting, toch omhoog gaat.

Ga voor meer informatie naar collectieve zorgverzekering of collectiviteitskorting voor het landelijk beleid.

Goedkoopste en duurste verzekering

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste polis is in 2020 maar liefst 41 euro per maand. Met een standaard eigen risico ben je bij budgetpolis Zekur het goedkoopste verzekerd. Voor deze verzekering betaal je 101.95 per maand. De duurste verzekering is de restitutiepolis van De Amersfoortse. Voor deze polis betaal je 142,95 per maand, een verschil van 492 euro per jaar. Deze vergelijking gaat alleen wel mank, omdat beide polissen andere voorwaarden hebben. Zo heb je bij een restitutiepolis keuzevrijheid in ziekenhuizen en zorgverleners. Bij een budgetpolis regel je zelf veel online. Maar ook tussen vergelijkbare polissen zitten grote verschillen. Neem de restitutiepolis van OHRA. Met een prijs van 116,50 euro per maand is het verschil met de restitutiepolis van de Amersfoortse 26,45 euro per maand.

Zorgpremies vergelijken

Kortom: vergelijken loont! Voor de gemiddelde restitutiepolis betaal je 127,63 euro in het nieuwe jaar. Voor de natura polis is dit 117,50, en voor de budgetpolis betaal je gemiddeld 110,72 euro. Zorgpremies per verzekeraar vind je hier. Tot eind dit jaar kun je je zorgverzekering opzeggen. Wie voor 31 december de bestaande verzekering beëindigt, kan nog tot 30 januari 2020 overstappen naar een nieuwe verzekeraar.

Reacties op “‘Groot verschil duurste en goedkoopste zorgverzekering’

  1. Weten de mensen die een budgetpolis kiezen wel wat er dan NIET verzekerd is? Ik heb eens een budgetpolis gehad en ontdekte toen dat er geen enkel Academisch Ziekenhuis verzekerd was. Voelde me gefopt. Je zal maar een ongeluk krijgen en ernstig gewond naar een Academisch Ziekenhuis gebracht worden – of een bijzondere ziekte krijgen waar ze daar alleen iets aan kunnen doen.
    Ik kon toen met terugwerkende kracht alsnog een basisverzekering krijgen. Flink bijbetalen.

    1. Hi Ineke, ik kan me voorstellen dat dit een onaangename verrassing was! Je hebt groot gelijk, budgetpolissen hebben duidelijk een beperktere dekking dan andere polissen. Het is belangrijk om vooraf goed op de hoogte te zijn van de consequenties, daarom geven we hier op onze site meer uitleg over: https://www.zorgkiezer.nl/zorgverzekering/info/budgetpolis. Het is in jouw geval misschien mosterd na de maaltijd, maar misschien heb je er nog wat aan of kun je anderen hiermee helpen!

      – Emma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344