Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Krijgen de failliete IJsselmeerziekenhuizen een doorstart?

ziekenhuis keuze voor ziekenhuis bij kanker

Laatste update op 6 november 2018 – 13:09 door Wim Vis.

De publiek-private organisatie Cardiologie Centra Nederland (CCN), opgericht door cardiologen en actief op 15 locaties in Nederland, heeft bij minister Bruins een plan ingediend voor de doorstart van alle vier locaties van de IJsselmeerziekenhuizen, dat meldt de Volkskrant.

Netwerkziekenhuizen
De voorwaarde die CCN stelt, is dat de ziekenhuizen ‘netwerkziekenhuizen’ moeten worden in plaats van systeemziekenhuizen. Het verschil is dat de ziekenhuizen dan in een netwerk gaan functioneren en verschillende soorten zorg elders in de regio of thuis zullen worden aangeboden. De IJsselmeerziekenhuizen gaan, als het aan de cardiologen ligt, Zuiderzee Netwerk Ziekenhuis (ZNZ) heten.

Veel kleiner budget
Volgens het plan van CCN is er voor volgend jaar een budget van 60 miljoen euro beschikbaar, dat is 40 miljoen minder dan het huidige budget. Ook stelt CCN dat een 24-uurs spoedeisende hulp en acute verloskunde alleen mogelijk zijn als de zorgverleners ook bereid zijn die extra zorg bij ZNZ in te kopen en het ministerie, zoals minister Bruins eind vorige week suggereerde, inderdaad bereid is om financieel bij te springen.
Het St Jansdalziekenhuis uit Harderwijk en de Antonius Zorggroep uit Friesland hebben ook belangstelling getoond in het overnemen van de IJsselmeerziekenhuizen of delen daarvan.

Slotervaart
Wat er met het MC Slotervaart gebeurt is nog ongewis. Omdat in dat ziekenhuis al hele afdelingen ontmanteld zijn, lijkt de kans op een doorstart klein.

 

Vanaf 12 november zijn alle premies bekend en kunnen verzekerden weer overstappen van zorgverzekering. Als eerste op de hoogte van de nieuwe premies voor zorgverzekering 2019, schrijf je in voor ons premie-alert.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344