Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgkiezer in Dit is de dag: Waarom verschillen ziekenhuistarieven zo veel?

Laatste update op 5 januari 2017 – 01:24 door .

Renze Klamer van Dit is de dag gaat op basis van de ZorgKiezer resultaten op onderzoek uit naar de grote verschillen in tarieven. Peter Ruys, directeur van ZorgKiezer,  verklaarde dat de verschillen te verklaren zijn door de marktwerking. Ziekenhuizen onderhandelen namelijk met zorgverzekeraars om de prijs. Ook werkt het ene ziekenhuis effectiever dan de ander waardoor de kosten lager kunnen zijn. Zo’n ziekenhuis werkt bijvoorbeeld niet in het hartje van de stad, maar aan de buitenkant.

Dit is de dag

Wat betekenen die prijsverschillen voor jou?

Je zou kunnen denken: Wat maakt dit alles uit? De behandeling wordt toch wel vergoed. Sinds de komst van het eigen risico gaat deze vlag echter niet meer op. Tegenwoordig verhogen velen hun eigen risico tot het maximum van 875 euro. Hier wordt met een te hoog behandelingstarief flink ingehakt. Hierdoor streeft ZorgKiezer ernaar om alle tarieven openbaar te maken. Hier is een petitie voor gestart. Wil jij ook meer transparantie in de ziekenhuiskosten? Teken hem hier.

De radio uitzending van Dit is de dag terugluisteren is ook mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344