Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer in Elsevier: over keuze nieuwe zorgpolis

Laatste update op 24 december 2015 – 15:50 door .

Het einde van het jaar is in zicht en je hebt tot 31 december om je oude polis op te zeggen. De premie van de basisverzekering stijgt ook in 2016, maar minder hard dan het kabinet in september verwachtte. De premiestijging wordt beperkt doordat zorgverzekeraars teren op hun reserves.

elzevier

Buffers zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars hebben de afgelopen jaren enorme buffers opgebouwd. Deze reserves worden nu gebruikt om scherpere premies aan te bieden dan de concurrenten.
Omdat niet alle verzekeraars die ruimte hebben lopen de premies voor de basisverzekering erg uiteen.

Tips keuze zorgverzekering

Kijk uit met goedkope budgetpolis

Alleen ziekenhuizen waarmee de zorgverzekeraar goede afspraken kon maken over de prijs en kwaliteit van behandelingen, worden gecontracteerd. Controleer, voordat je overstapt, welke zorgaanbieders gecontracteerd zijn om te voorkomen dat je deel van de rekening zelf moet betalen.

Hoog eigen risico, toch zorg nodig

Voor 2016 heeft de overheid het eigen risico verhoogd naar 385 euro. Dat betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen.
Zo’n 12 procent van de verzekerden kiest ervoor het eigen risico vrijwillig te verhogen. Daar tegenover staat een flinke premiekorting van zo’n 250 euro. Je kan dus veel geld besparen door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico, maar houdt er rekening mee dat vooraf niet weet of je een ongeluk krijgt of ziek wordt.

Niet oververzekerd, maar ook niet onderverzekerd

De meerderheid van de verzekerenden heeft een aanvullende verzekering. Maar ga eens na hoeveel je van deze pakketten gebruik hebt gemaakt afgelopen jaren of wat je er dit jaar van verwacht te gebruiken. Verzekeraars als Zilveren Kruis en CZ springen hier op in door kleine aanvullende modules aan te bieden.

Sluit aan bij een collectief

Verzekeraars mogen leden van collectieven tot 10 procent korting geven op de premie van de basisverzekering.

Extra korting: Betaal premie vooruit

Veel zorgvezekeraars geven een korting tot 3 procent als klanten de premie per kwartaal, halfjaar of jaar betalen.

Vergelijk zorgpolissen goed op websites

Het is raadzaam om meerdere vergelijkingssites te gebruiken als je zoekt naar de beste polis voor de laagste prijs. Vergelijk naast de premies ook de polisvoorwaarden. Het hoeft niet te betekenen dat de goedkoopste zorgverzekering ook de meest gunstige voorwaarden heeft.

Reactie op “ZorgKiezer in Elsevier: over keuze nieuwe zorgpolis

  1. Dat zouden energieleveranciers ook moeten doen. Korting als je meer kwartalen vooraf betaald. En dat stop je pas een paar maanden voordat je gaat verhuizen wel zo makkelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344