ZorgKiezer.nl bij EenVandaag: Vergelijken is dit jaar erg belangrijk!

Het zorgseizoen is begonnen. Vanaf deze week kun je zorgverzekeringen vergelijken en overstappen. Het is dit jaar belangrijker dan ooit. Er zijn namelijk zowel premiestijgers als premiedalers en het verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekering is bijna 380 euro. Peter Ruys, directeur van vergelijkerssite ZorgKiezer.nl, gaf commentaar in EenVandaag.

EenVandaag

Verhoging zorgpremie

Veel zorgverzekeraars hebben hun premies voor 2018 verhoogd. Het gaat bij de meesten om enkele euro’s per maand. Op Prinsjesdag werd nog voorspeld dat zorgverzekeraars ruim 8% gingen stijgen met de premie voor de basisverzekering. De zorgverzekeraars laten nu weten dat ze de verhogingen hebben kunnen beperken, omdat ze reserves inzetten.

EenVandaag meldt dat er voor zorgverzekeraars nog 4 miljard op de plank ligt. Marcel Levi, oud-voorzitter van het AMC geeft aan dat zorgverzekeraars daarom een lagere premie kunnen bieden. Zorgverzekeraars geven zelf aan dat ze reserves overhouden om pieken in zorgkosten op te vangen.

Bekijk hier het hele fragment:

Wil jij hulp bij het overstappen van zorgverzekering? Onze zorgcoaches staan iedere dag voor je klaar. We zijn te bereiken via telefoon, mail of chat (0202611600). Je kunt ons ook een berichtje sturen via Facebook of Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.