Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer.nl in Kassa over ziekenhuistarieven

Laatste update op 17 november 2016 – 19:21 door Claire Langenhoff.

Zorgverzekeraars Nederland had beloofd dat eind maart de ziekenhuistarieven openbaar gemaakt zouden worden. Het einde van de zomer is inmiddels in zicht en tot nu toe heeft alleen zorgverzekeraar CZ de tarieven gepubliceerd. Peter Ruys van ZorgKiezer.nl legt uit bij Kassa wat dit betekent voor de consument.

Klik hier voor de uitzending over het openbaar maken van ziekenhuistarieven.

Zorgkiezer in kassa ziekenhuistarieven

De strijd van ZorgKiezer.nl voor het openbaren van de ziekenhuistarieven

ZorgKiezer.nl onderzoekt al sinds 2012 de verschillende tarieven van ziekenhuizen. In 2012 is al gebleken dat er enorme verschillen bestaan in de hoogte van de ziekenhuistarieven. Dit verschilt per ziekenhuis, maar ook nog per zorgverzekeraar. Een uitgebreid overzicht van wat we al gedaan hebben vind je hier.

 CZ maakt de ziekenhuistarieven openbaar

Door de tarieven te publiceren zorgt CZ ervoor dat er een belangrijke stap is gezet naar meer transparantie, want het is wel degelijk van belang voor de consument. Zo krijgt de consument een beter beeld wat de kosten kunnen zijn bij een ziekenhuisbezoek. De tarieven die zij bekend hebben gemaakt zijn voor behandelingen tot een bedrag van 885 euro, het maximale vrijwillig eigen risico in 2016.

In de toekomst

Wij, van ZorgKiezer.nl, blijven druk uitoefenen op de zorgverzekeraars om de tarieven te publiceren en te zorgen voor transparantie. Peter Ruys zegt:’’ Het is te hopen dat de andere zorgverzekeraars snel zullen volgen niet alleen met de tarieven, maar ook met de kwaliteitsgegevens.’’

Vergelijk de ziekenhuistarieven

ZorgKiezer.nl heeft een tool ontwikkeld waarmee je eenvoudig de ziekenhuistarieven kan vergelijken op basis van de plaats, categorie en de behandeling. Vergelijk op ZorgKiezer.nl de ziekenhuistarieven die bekend zijn gemaakt.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344