ZorgKiezer.nl bij RTL nieuws. Ouderen betalen meer voor de zorgverzekering

Steeds meer zorgverzekeraars passen verschillende prijzen toe voor verschillende leeftijden. Deze prijsdifferentiatie is steeds groter aan het worden. Peter Ruys van ZorgKiezer.nl gaf aan dat jongeren dezelfde premie voor de aanvullende zorgverzekering betalen, terwijl ouderen meer moeten gaan betalen. 

De zorgverzekering in 2014 heeft prijsverschillen die oplopen tot ruim 280 euro. Ouderen stappen minder vaak over van zorgverzekering. Het is een makkelijke manier voor zorgverzekeraars om de premie voor de, vaak duurdere, ouderen omhoog te gooien, ‘zij blijven toch wel zitten.’

ZorgKiezer.nl bij RTL nieuws zorgverzekering 2014

3 thoughts on “ZorgKiezer.nl bij RTL nieuws. Ouderen betalen meer voor de zorgverzekering

  1. Ik wil graag veranderen van zorgverz. maar weet niet wat ik moet kiezen. Graag een goedkopere pakket. Ik word nov. 66 jr. oud. Ik zie uw reactie tegemoet.

    bij voorbaat mijn dank
    Jane

  2. Misschien begrijp ik het niet helemaal hoor maar is premiedifferentiatie op basis van leeftijd niet gewoon ouderwetse leeftijdsdiscriminatie? En als ik me niet vergis is dit ongrondwettelijk (art.1). De stilte uit Den Haag is veelzeggend. Om koude rillingen van te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.