ZorgKiezer.nl in NOS Journaal

ZorgKiezer.nl verscheen 11 november in het NOS journaal. Meer en meer zorgverzekeraars bieden budgetpolissen aan. Dit zijn pakketten die de maandelijkse premie beperkt houden, in ruil voor dat de gebruiker ervan bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht kan. Dit vertelt Peter Ruys, directeur van ZorgKiezer.nl. Deze ziekenhuizen hebben een contract gesloten met de zorgverzekeraar. ZorgKiezer.nl ziet dat het verschil tussen de restitutie- en naturapolis steeds groter wordt.

Bekijk hier het item, ZorgKiezer.nl verschijnt om 02:03.

peter ruys

Ruys reageert op de nieuwe premies en polissen van zorgverzekeraar VGZ. Deze verzekeraar is nummer twee van de markt en maakte 11 november als eerste grote verzekeraar de premies voor 2015 bekend. Bij VGZ worden die 6 tot 14 euro per maand hoger, afhankelijk van het pakket dat de klant kiest.

“Als je als VGZ-klant niets doet, ben je volgend jaar zo’n 150 euro duurder uit”, zegt Ruys. “Klanten kunnen dat beperken tot 75 euro als ze kiezen voor een nieuw pakket van VGZ. Maar dan kunnen ze zich niet meer in elk ziekenhuis laten behandelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.