Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer in Volkskrant: Verzekeraar wil jong en gezond

Laatste update op 27 april 2016 – 14:06 door .

ZorgKiezer.nl verscheen in de Volkskrant van 29 november over de doelgroepmarketing van zorgverzekeraars. Peter Ruys, directeur van ZorgKiezer en Chris Oomen, directeur van DSW vertellen beiden dat doelgroepmarketing niets anders is dan ordinaire risicoselectie.

volkskrant

Verzekeraars hebben voor basispakketten een acceptatieplicht. Verzekerden mogen dus, ook al vallen ze buiten de doelgroep, niet geweigerd worden. Wel kunnen ze ontmoedigd worden. Uit onderzoek van NZa blijkt dat ouderen er soms van worden weerhouden om goedkope internetpolissen online af te sluiten. Na het invullen van de leeftijd worden ze herleid en verzocht om schriftelijk contact op te nemen. Volgens NZa wordt de aanvullende verzekering ook gebruikt om basisverzekeringen minder aantrekkelijk te maken voor onvoordelige verzekeraars. Als voorbeeld: Jonge vrouwen zijn relatief goedkope verzekerden; tenzij ze zwanger raken. Als zorgverzekeraars erin slagen jonge vrouwen zonder kinderwens aan zich te binden, kunnen ze op deze groep flink verdienen.

Peter Ruys vertelt: ‘Vrouwen met een kinderwens sluiten vrijwel allemaal een aanvullende verzekering af voor extra kraamzorg. Ze maken hun goedkope basisverzekering onaantrekkelijk voor jonge vrouwen met een kinderwens.’ Sommige verzekeraars die budgetpolissen aanbieden, waaronder CZ, Menzis en VGZ, bieden geen extra kraamzorg onder hun aanvullende pakketten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344