Zorgverzekeraars strooien massaal met cadeaus

Zorgverzekeraars zijn massaal met cadeaus aan het strooien om klanten voor zich te winnen. Steeds meer zorgverzekeraars gedragen zich als prijsvechters en proberen door middel van lokkertjes hun schaalgrootte te behouden.

Zo geeft Zilveren Kruis klanten 75 euro korting op een aanvullende verzekering. Ohra geeft een maand lang gratis zorgverzekering weg. Bij meerdere zorgverzekeraars worden cadeaubonnen voor kleding, tijdschriften, boeken, of cd’s weggegeven en bij CZ-Direct krijgt de klant elk jaar een pak condooms bij de zorgverzekering.

Volgens Peter Ruys, directeur vanĀ ZorgKiezer.nl, maken cadeaus het verschil omdat de prijs van basispakketten bij de grootste verzekeraars hetzelfde is.

“De verzekeraars zijn bang marktaandeel kwijt te raken”, zegt hij. ”Het zou toch zuur zijn voor een verzekeraar als plots vijftigduizend mensen opstappen.”

Consumenten zijn niet altijd voordeliger uit door een eenmalige korting of een maand lang gratis zorgverzekering. Eerst een zorgverzekering vergelijken is sterk aan te raden. Kijk bij het vergelijken goed naar de persoonlijke situatie en pas de zorgverzekering daarop aan.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.