Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

In het nieuws: Bespaar 100 euro op  je zorgverzekering

Maar liefst driekwart van de Nederlanders heeft in 2016 gemiddeld 100 euro te veel betaald voor hun zorgverzekering. Dit blijkt uit het voorlopige onderzoeksrapport van Autoriteit Consumenten & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 

In het onderzoeksrapport staat dat drie kwart van de verzekerden in 2016 te veel betaalt voor de basisverzekering. Ook blijkt dat bijna exact dezelfde basisverzekeringen tegen zeer uiteenlopende prijzen werden aangeboden. Niet alleen tussen de verschillende verzekeraars, maar ook bij dezelfde verzekeraar zijn er schijnverschillen te vinden tussen de verschillende polissen. Het ACM verwacht dat dit in 2018 ook het geval zal zijn.

Consumenten aarzelen vaak om over te stappen, omdat ze bang zijn dat zij dezelfde zorg niet meer vergoed krijgen, aldus het ACM. Deze angst wordt onder andere gevoed door die zogenaamde ‘schijnverschillen’ tussen polissen. Consumenten moeten dus goed checken of overstappen voor hen voordeliger is. Slechts 6 procent van de consumenten maakt ieder jaar de keuze om over te stappen van zorgverzekering. De NZa en het ACM doen daarom een oproep aan alle Nederlanders om goed op te letten bij de keuze voor hun basisverzekering.

ZorgKiezer op bezoek bij Woongroep Polter 50+

Vooral ouderen blijven hangen bij hun huidige zorgverzekeraar, omdat ze bang zijn dat ze dezelfde zorg niet meer vergoed krijgen. Maar liefst 90 procent van de 50-plussers in het MAX opinie panel besluit om deze reden niet over te stappen naar een andere verzekeraar, terwijl de meesten veel meer betalen dan nodig is.

Onze zorgspecialist Robin is daarom naar Woongroep Polter 50+ in Almere gegaan, om met ouderen samen te kijken hoeveel zij kunnen besparen door over te stappen van zorgverzekering. Zo hielp hij de familie Langkruis maar liefst 1000 euro besparen op hun huidige verzekering. Bekijk het hele fragment en zie hoe eenvoudig jij kunt besparen door verzekeringen te vergelijken:

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Vergelijk binnen vijf minuten alle zorgverzekeringen. Gebruik de zorgvergelijker op ZorgKiezer.nl en bespaar op je zorgverzekering. Heb jij hulp nodig? Onze overstapcoaches zitten voor je klaar. Wij zijn te bereiken via e-mail, chat en telefoon (020 2611 603).

Lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344