Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Betere controle op nota’s door kleine zorgverzekeraar

Laatste update op 29 december 2022 – 16:22 door Fabian Clemens.

Kleine zorgverzekeraars controleren nota’s beter dan de grotere zorgverzekeraars in Nederland. De kleine regionale zorgverzekeraars DSW, De Friesland Zorgverzekeraar en Zorg en Zekerheid kwamen het beste uit de bus. Andere zorgverzekeraars moeten nog beter de zorgnota’s gaan controleren.

Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gedaan over het jaar 2012. Zorgverzekeraars zijn verplicht om te controleren of de ingediende nota’s overeenkomen met de daadwerkelijk geleverde zorg. De NZa heeft uitgezocht welke zorgverzekeraars dit het beste doen. De meeste zorgverzekeraars scoorden niet goed bij de NZa en zij kunnen een voorbeeld nemen aan de kleinere zorgverzekeraars. Zo spoorde DSW in 2011 bijna net zoveel fraude op als de rest van de zorgverzekeraars bij elkaar geteld. Waarom de kleine zorgverzekeraars het controleren zoveel beter af gaat is niet zeker, maar Chris Oomen van DSW geeft aan dat ‘bij een kleine verzekeraar de samenwerking tussen afdelingen makkelijker te organiseren is dan in een grote organisatie’.

Zorgverzekeraars controleren nota's

Zorgverzekeraars die de nota’s niet goed controleren en de fraude niet goed genoeg proberen te bestrijden kunnen een boete krijgen van de NZa. Wel lijkt het controleren van nota’s al stukken beter te gaan dan in 2011, aldus de NZa. Hoe de zorgverzekeraars in 2013 hebben gescoord wordt volgend jaar bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344