Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Bewuzt zorgpremie stijgt met € 12,55

Verzekeraar VGZbewuzt is genoodzaakt de premie in 2023 te verhogen. Zo ga je volgend jaar voor Bewuzt Basis (Naturapolis) € 127,45 per maand betalen. In 2022 betaalde je hiervoor maar  € 114,90. Dit is een prijsstijging van 10,92%.

VGZbewuzt is, zoals de naam al doet vermoeden, onderdeel van de coöperatie VGZ, het een na grootste zorgconcern van Nederland. Ook UMC Zorgverzekering, IZA, Univé (met label ZEKUR) en de VGZ-labels UnitedConsumers en IZZ vallen onder het concern. Deze verzameling verzekeraars heeft maar liefst 4,1 miljoen verzekerden. 

Premieoverzicht Bewuzt

Bewuzt houdt niet van poespas. Er is daarom één basisverzekering die je kunt aanvullen met drie pakketten: de Bewuzt Fysio, Bewuzt Tand en Bewuzt Buitenland. De experts van ZorgKiezer hebben de prijzen voor je in de onderstaande tabellen verwerkt.

Basisverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Bewuzt Basis

€ 114,90

€ 127,45

10,92 %

€ 12,55



Aanvullende zorgverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Bewuzt buitenland

€ 3,00

X

X

X

Bewuzt Fysio Goed

€ 9,95

X

X

X

Bewuzt Fysio Goed + Bewuzt Buitenland

€ 12,30

X

X

X

Bewuzt Fysio Beter

€ 31,20

X

X

X

Bewuzt Fysio Beter + Bewuzt Buitenland

€ 31,49

X

X

X



Tandartsverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Bewuzt Tand Goed

€ 12,20

X

X

X

Bewuzt Tand Beter

€ 26,10

X

X

X



Voor- en nadelen Bewuzt

– Tegen een voordelige premie maak je bij de zorgverzekeringen van Bewuzt gebruik van de zorg van VGZ. Het concern geldt als een vertrouwde achterban.
– Denk je meer zorg nodig te hebben dan de basisverzekering? Daar heeft Bewuzt iets leuks op bedacht: stapelkorting! Hoe meer aanvullende opties je kiest, hoe meer korting (met een maximum van 10%) je kunt krijgen.
– Ook de VGZbewuzt! No-claimkorting is een fijn financieel voordeel. Maak je geen gebruik van je aanvullende verzekering? Dan krijg je het jaar erop 10% korting op deze aanvullende verzekering.
– Bij het afsluiten van de basisverzekering van Bewuzt krijg je er een gratis tandongevallenverzekering bij.

Duurzaamheid

Met een gemiddelde van 78% scoort het beleggingsbeleid van het concern VGZ hoog in de Eerlijke Verzekeringswijzer 2022. Hoe hoger het gemiddelde, hoe duurzamer het beleid is. VGZ scoort voornamelijk goed op de thema’s mensenrechten, gezondheid en natuur. Ben je op zoek naar meer informatie over het beleggingsbeleid van VGZ? Op deze website vind je in hoeverre het beleggingsbeleid aansluit bij jouw idealen.

Preventie

Als onderdeel van de VGZ coöperatie kun je als verzekerde van Bewuzt gratis gebruikmaken van de VGZ Mindfulness app. Een app met gratis oefeningen en een mindfulness programma van vijf weken. VGZ hoopt hiermee ontspanning en een minder stressvol leven te stimuleren, zodat extra zorg of werkuitval worden voorkomen.


Digitale zorg (e-health)

Als coöperatie zonder winstoogmerk kan VGZ het grootste gedeelte van de premieopbrengsten herinvesteren. Dit geld gaat voornamelijk naar het project Zinnige Zorg, zoals VGZ het noemt – het wordt gebruikt om zorg te vernieuwen, zodat slimme zorg tot een hoger niveau getild kan worden.

Ontwikkeling zorgpremie de afgelopen jaren

Jarenlang heeft Bewuzt haar premies laag weten te houden. Ook in 2023 kan de zorgverzekeraar voor een relatief voordelige premie haar verzekeringen aanbieden, ondanks de al jarenlange stijging. Je kunt het aflezen in de grafiek die ZorgKiezer voor je maakte:


Zorgverzekering Bewuzt vergelijken met anderen

Uiterlijk vandaag  maken alle zorgverzekeraars hun premie bekend. Op ZorgKiezer.nl houden wij je op de hoogte over de veranderingen op onze zorgverzekering 2023 pagina.

Via ZorgKiezer kun je in 2022 nog kosteloos en snel overstappen op een zorgverzekering van VGZbewuzt. Ook kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Liever eerst zorgverzekering vergelijken? Selecteer in onze vergelijker een zorgverzekeraar en bekijk waarin de zorgverzekeraars van elkaar verschillen. Bij ZorgKiezer helpen we je graag bij het vinden van een geschikte verzekering; ons team van zorgexperts staat altijd voor je klaar.

Bronnen
VGZbewuzt
VGZ
Zorgthermometer Vektis
Eerlijkegeldwijzer.nl (2022)
VBDO (2020)

 

Laatste update op 13 november 2022 – 00:18 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344