Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Brillen, lenzen, ooglaseren en je zorgverzekering

Huisarts

Brillen, lenzen en ooglaseren vallen niet onder de dekking van de basisverzekering. Voor brillen en lenzen is er een uitzondering als er sprake is van medische noodzaak. Als je een bril of lenzen nodig hebt, betaal je die zelf bij de opticien. Veel zorgverzekeraars hebben een aanvullende verzekering met een vergoeding voor brillen of contactlenzen.

Huisarts

Kortingen bij opticiens

Tegen het eind van het jaar gaan opticiensketens als Specsavers, Hans Anders, Pearle en EyeWish vaak stunten met grote kortingen tot wel 100% op nieuwe brillen. Als je daarvan gebruik wilt maken moet je een aanvullende brillenverzekering hebben. Maar zelfs mét die aanvullende verzekering kan de vergoeding lager uitvallen:

  • Alleen bij gecontracteerde opticiens krijg je het maximumbedrag vergoed
  • Soms is er alleen sprake van een kortingsregeling met bepaalde opticiens
  • Je krijgt de vergoeding niet elk jaar, maar bijvoorbeeld slechts 1 keer per 3 jaar

De aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar. De vergoedingen variëren van 25 euro per 3 jaar tot 300 euro per jaar. Over het algemeen geldt, hoe duurder de aanvullende verzekering, des te hoger de vergoeding die je ontvangt. Maar als je alleen een aanvullende zorgverzekering afsluit voor je bril of lenzen ben je vaak duurder uit. Het is dan goedkoper om je bril zelf te betalen.
Ga naar het overzicht van aanvullende verzekeringen voor brillen en lenzen.

Ooglaseren

Ooglaseren is een chirurgische behandeling aan het oog om het gezichtsvermogen van brildragers te verbeteren. Dat gebeurt door het corrigeren van de bolling van je oog met behulp van een laser. Hierbij verandert de kromming van het hoornvlies en daardoor ook de lichtbreking en de lenswerking van het oog. Het licht valt dan weer op een natuurlijke manier op het netvlies, wat scherp zicht garandeert. Het is mogelijk om je ogen te laseren als je een oogafwijking hebt tussen de -10 en + 4,5. Dit is inclusief een cilinder afwijking. Een behandeling aan beide ogen kost gemiddeld 2000 tot 3000 euro. De oogarts moet wel eerst onderzoeken of een laserbehandeling bij jou mogelijk is.

Vergoeding ooglaseren

Een ooglaserbehandeling valt niet onder de basiszorgverzekering en wordt ook niet door iedere verzekeraar vergoed. De vergoeding van een aanvullende zorgverzekering is per verzekeraar verschillend. Afhankelijk van de verzekeraar wordt er per gelaserd oog een vergoeding aangeboden of er wordt een deel uitbetaald.
Ga naar het overzicht van aanvullende verzekeringen voor ooglaseren.

Vragen over zorgverzekeringen? Of hulp nodig met kiezen?
Bel met ZorgKiezer.nl op 020 2611 600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344