Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Chinees longvirus maakt nieuwe slachtoffers

Laatste update op 20 januari 2020 – 12:45 door Emma-Jane Tolenaar.

Het longvirus dat eind vorig jaar uitbrak in de Chinese stad Wuhan, heeft opnieuw slachtoffers maakt. Afgelopen weekend zijn er 139 nieuwe gevallen van het virus geconstateerd. Hiermee komt het aantal besmettingen op ruim 200 te staan.

EPA

De besmette personen bevinden zich niet allemaal in Wuhan. Onder de slachtoffers zijn twee inwoners van Peking, een inwoner van de provincie Guangdon, twee Chinese toeristen in Thailand, een Japanner en een Chinese vrouw die zich in Zuid-Korea bevond. Britse epidemiologen waarschuwen dat het daadwerkelijke slachtofferaantal waarschijnlijk een stuk hoger ligt, zo meldt de Volkskrant. Professor Neil Ferguson van het MRC Centrum voor Analyse van Besmettelijke Ziektes van het Imperial College in Londen verwacht dat het aantal besmettingen eerder rond de 1.700 ligt.

Verspreiding longvirus voorkomen

De symptomen van het coronavirus variëren van een simpele verkoudheid tot een (mogelijk fatale) longontsteking. Tot nu toe zijn drie personen aan het virus overleden. Wel leken deze patiënten ook al met andere gezondheidsklachten te kampen.

De Chinese overheid zegt er alles aan te doen om het virus onder controle te houden. Zo zijn er in het Chinese openbaar vervoer infraroodcamera’s geplaatst om mensen met een verhoging of koorts te signaleren. Verpleegkundigen staan paraat om eventuele patiënten met het longvirus meteen te behandelen. Ook in omliggende landen zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen. Een aantal vliegvelden in de regio heeft bijvoorbeeld de veiligheidsmaatregelen aangescherpt om verdere verspreiding te voorkomen.  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor verdere verspreiding, maar ziet nog geen reden voor paniek. Het is nog niet aangetoond dat het virus van mens tot mens overdraagbaar is. Daarnaast zijn er – sinds de uitbraak in december – tientallen besmette personen genezen verklaard.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344