Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

CZdirect zorgpremie stijgt naar €128,30

CZdirect krijgt net als alle andere zorgverzekeraars te maken met oplopende zorgkosten. Dat betekent dat de premie in 2023 stijgt met € 7,55 ten opzichte van 2022. De nieuwe maandpremie van CZdirect is € 128,30 in 2023. CZdirect wil graag een scherpe maandpremie bieden en ook goede zorg inkopen. Daarom is CZdirect genoodzaakt om de premie te verhogen.

CZdirect is onderdeel van concern CZ. CZ had in 2022 een totaal van 3,6 miljoen verzekerden. Daarmee zijn ze het derde concern van Nederland gemeten in marktaandeel, waarbij er voor dit concern sprake was van een kleine krimp van 2,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. CZ is in een groot deel van de Nederlandse gemeenten in Zuid-Nederland het grootste concern.

Premieoverzicht CZdirect

De nieuwe premies voor 2023 zijn bekend en vind je in de onderstaande tabellen.

Basisverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Natura

€ 120,75

€ 128,30

6,25 %

€ 7,55



Aanvullende verzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Aanvullend 1

€ 1,00

X

X

X

Aanvullend 2

€ 1,30

X

X

X

Aanvullend 3

€ 3,50

X

X

X

Aanvullend 4 

€ 7,20

X

X

X

Aanvullend 5

€ 16,35

X

X

X



Tandartsverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Tand 1 100%

€ 17,50

X

X

X

Tand 1 75%

€ 7,50

X

X

X

Tand 2 75%

€ 28,00

X

X

X

Voor- en nadelen CZdirect

CZdirect onderscheidt zich van andere zorgverzekeraars met verschillende voor- en nadelen. Door hun propositie is het mogelijk om een lagere zorgpremie te bieden dan andere zorgverzekeraars:

Met CZdirect kun je zelf veel online regelen. Dit maakt deze verzekering goedkoper dan andere zorgpolissen. Iets wijzigen of opzoeken of je bepaalde zorg nog vergoed krijgt doe je bijvoorbeeld online. Declareren doe je via een app.
– Via CZdirect is het ook mogelijk om de vertrouwde service van CZ te gebruiken. Zo gebruiken zij hetzelfde contactformulier en telefoonnummer als bij CZ. Daarnaast kun je ook terecht bij een servicekantoor van CZ.
– CZdirect is ideaal als je een basisverzekering zoekt met een naturapolis en gangbare aanvullende verzekeringen. Voor een uitgebreidere dekking van bijvoorbeeld extra kraamzorg, extra dieetadvisering, hoortoestellen en huidtherapie kun je beter bij CZ terecht.

Duurzaamheid

CZdirect is als zorgverzekeraar onderdeel van de CZ groep. De Eerlijke Verzekeringswijzer geeft voor 2022 een gemiddelde duurzaamheidsscore van 59% voor het beleggingsbeleid van de CZ groep. ZorgKiezer kijkt naar twee onderzoeken als het om duurzaamheid gaat: die van VBDO en Eerlijke Verzekeringswijzer, waarbij die van Eerlijke Verzekeringswijzer het meest recent is en daarom het best om naar te kijken.

De duurzaamheidsscore zegt iets over de mate waarin er aandacht besteed is aan zaken als mensenrechten, dierenwelzijn, klimaat en andere thema’s. Ga naar beleggingsbeleid van CZ om de details voor 2022 te bekijken. Hier is ook te zien wat het verschil tussen het beleid en de praktijk is. In 2023 zal Eerlijke Verzekeringswijzer opnieuw onderzoek doen. Meer weten? Ga naar ZorgKiezer en duurzaamheid.

Preventie

Een gezonde levensstijl is volgens CZ de basis voor een goede gezondheid. Zij helpen daarbij met allerlei extra’s. De meest gebruikte extra’s van CZ zijn een stresstest, een app om online doktersadvies te krijgen (de Verpleegkundige) en een beweegtest. Bij collectieve zorgverzekeringen is er een preventie-tegoed. Als verzekerde krijg je tussen de 150 euro tot 250 euro per jaar beschikbaar om aan zaken als een HealthCheck of gezondheidstraining te besteden. Ben je verzekerd via jouw werkgever? Dan zou je dit kunnen gebruiken. Bekijk alle extra’s via CZ Extra. Dit is ook voor klanten van CZdirect van toepassing.

Digitale zorg (e-health)

Zorgverzekeraars bieden steeds meer digitale toepassingen aan. Digitale zorg of e-health heet dit. Zoals de CZ app. Met deze app is het ook voor verzekerden van CZdirect mogelijk om zorgkosten eenvoudig te declareren. De meeste nota’s zijn binnen 5 werkdagen verwerkt. Maak een foto, verzend, en klaar. Binnen 10 dagen zet CZ het geld al op jouw rekening. CZ wil de zorg beter maken en betaalbaar houden door middel van dit soort toepassingen. Samen met zorgverleners onderzoeken zij hoe technologie en innovaties hieraan bijdragen. Denk ook aan zaken als een VR-bril voor de behandeling van tandartsangst, digitale ziekenhuiszorg of overleggen met een specialist via de app. Bekijk ook de onderstaande video over een project dat CZ samen met Surplus doet om digitale zorg slim in te zetten:

https://youtu.be/qgYTE9l7VBo

Ontwikkeling van zorgpremie CZdirect

CZdirect is in 2012 afgetrapt met een scherp maandbedrag van 99 euro en daarna steeds onder de 100 euro gebleven, tot zij in 2017 met een maandpremie van 102,35 euro kwamen. Voor 2022 kwamen zij op een zorgpremie van 120,75 euro en volgend jaar stijgt dit met X% naar X euro. Dit is in lijn met de geleidelijke stijging die CZdirect doormaakt. Voor dit label is er door een lagere prijsstelling weinig speelruimte om de zorgpremie gelijk te houden of te laten dalen. Als prijsvechter en budgetlabel van CZ moeten zij simpelweg meestijgen met de steeds verder oplopende zorgkosten en het inflatiecijfer.

 

Zorgverzekering CZdirect vergelijken met anderen

Op uiterlijk 12 november maken alle zorgverzekeraars hun zorgpremie bekend. Volg hier de zorgpremies voor 2023 en blijft op de hoogte. Vergelijk de zorgpremie van verzekeraars op 13 november via ZorgKiezer als alle zorgpremies bekend zijn.

Via ZorgKiezer kun je in 2022 nog kosteloos en snel overstappen op een zorgverzekering van CZdirect. Ook kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Liever eerst zorgverzekering vergelijken? Selecteer in onze vergelijker een zorgverzekeraar en bekijk waarin de zorgverzekeraars van elkaar verschillen. Bij ZorgKiezer helpen we je graag bij het vinden van een geschikte verzekering; ons team van zorgexperts staat altijd voor je klaar.

 

Bronnen:

Zorgthermometer Vektis

CZdirect
CZ

Eerlijkegeldwijzer.nl (2022)

VBDO (2020)

 

Laatste update op 13 november 2022 – 00:25 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344