Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De Amersfoortse heeft nu ook een naturapolis

De Amersfoortse introduceert in 2020 een nieuwe naturapolis: Ruime Keuze. De verzekering kost €122,50 per maand. Met deze basiszorgverzekering komt de Amersfoortse tegemoet aan de wensen van hun doelgroep: werkend Nederland. Een groeiend deel van deze groep is zelfstandig ondernemer. Ondernemers kunnen gebruikmaken van het Zorg voor Ondernemers collectief.

Met de nieuwe naturapolis van de Amersfoortse heb je een ruime keuze uit zorgverleners. De vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg ligt op maximaal 85% van het gemiddeld of laagst gecontracteerd tarief. Tot nu toe kon je alleen een restitutiepolis bij de Amersfoortse afsluiten. De verzekeraar gelooft in ‘maximale keuzevrijheid’. Waarom dan toch een naturapolis? ‘We zien in de markt een sterk groeiend aantal mensen dat kiest voor een natura verzekering. Klanten kiezen dan bewust voor een verzekering met minder vrije zorgkeuze en daardoor een lagere premie. Met de nieuwe basisverzekering willen we als de Amersfoortse voorzien in deze behoefte’, verklaart een woordvoerder van a.s.r. de nieuwe verzekering.

Gezonde ondernemers

De Amersfoortse richt zich op ondernemers, zzp’ers en bedrijven en staat ook wel bekend als de ondernemersverzekeraar. Met een ondernemerskorting van 5% betaal je 116.37 euro voor de naturapolis Zorg voor Ondernemers. Bij een maximaal eigen risico van 885 euro, krijg je 25 euro korting op de maandpremie. 41% van de ondernemers in Nederland heeft geen regeling voor arbeidsongeschiktheid. De nieuwe naturapolis is dan ook specifiek gericht ondernemers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering. De verzekering speelt volgens de Amersfoortse op de behoefte van ondernemers om op een duurzame manier aan het werk te blijven: ziekte of uitval is meteen te voelen in de portemonnee. Ondernemers hebben, in tegenstelling tot werknemers, geen toegang tot bedrijfszorg.

Duurzame inzetbaarheid staat dan ook centraal bij deze verzekering. De verzekering is erop gericht om een ondernemer zo snel mogelijk te helpen, zodat je niet onnodig thuis zit en inkomen misloopt. Zo kun je bellen met de doorgaandesk of gebruikmaken van de Ondernemerscoach als je vragen hebt over het vinden van de juiste zorg, het bemiddelen bij wachtlijsten, of vragen over je mentale gezondheid. Ook is er een health check waarmee je klachten snel signaleert, om uitval te voorkomen.

Vrije zorgkeuze fors duurder

De naam van de Basisverzekering Restitutie wijzigt naar Eigen Keuze. De prijs van deze restitutiepolis steeg dit jaar fors: betaalde je in 2019 nog 133.30 euro, in 2020 is de premie 142,95 per maand- de duurste verzekering. De restitutiepolis verschilt 20.45 euro met de naturapolis. Ter vergelijking: de restitutiepolis van Zilveren Kruis kost 128.20 euro per maand in het nieuwe jaar, de naturapolis is 119.18 euro. De reden van de verhoogde maandpremie is dat de zorgkosten bij restitutie harder stijgen dan landelijk, zegt de woordvoerder. ‘De zorgkosten zijn hoger bij niet-gecontracteerde zorg. Daarnaast stijgen de lonen in de zorg, en ontwikkelingen op het gebied van nieuwe dure behandelingen en geneesmiddelen’.

Overstappen?

Op 12 november werden alle nieuwe zorgpremies bekend, en zijn de overstapweken begonnen. Iedere verzekerde kan het aanbod van alle zorgverzekeraars voor 2020 vergelijken met zijn of haar eigen verzekering.
Overstappen kan veel geld schelen. Heb jij het juiste pakket? Vergelijk het nu en vind de zorgverzekering die het beste bij jou past!

Laatste update op 20 december 2019 – 11:54 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344