Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De week van de zorgpremies

De nieuwe zorgpremies voor 2020 staan voor de deur. Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend maken. Vanaf dan kun je overstappen. 

De zorgkosten gaan in 2020 opnieuw omhoog. Op Prinsjesdag werden een aantal veranderingen duidelijk. De rekenpremie voor het basispakket is per volwassene ingeschat op 1421 euro. De premie gaat volgend jaar op jaarbasis omhoog met 37 euro. Met deze rekenpremie gaan zorgverzekeraars aan de slag. Ze voegen daar de opslagpremie aan toe. Het totaalbedrag is het jaarbedrag dat jij aan de basisverzekering gaat betalen.

Bekendmaking zorgpremies

Uiterlijk dinsdag moeten alle nieuwe zorgpremies bekend zijn. Zorgverzekeraars kunnen in principe na Prinsjesdag, dit jaar op 17 september, de premie onthullen.Traditiegetrouw maakte DSW de zorgpremie op de vierde dinsdag van september bekend. Maar de meeste zorgverzekeraars wachten tot op het laatste moment wat de ander doet. Want van een euro verschil kan veel afhangen. En daarom zijn nu, een paar dagen voor de deadline, de premies van de meeste zorgverzekeraars, ook de vier grootste, nog niet bekend.

Te hoge of lage zorgpremies

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl legde dit eerder al helder uit: wie de premie sterk verhoogt, verliest klanten. Maar wie de premie laag houdt, krijgt er misschien teveel klanten bij. Ruys: ‘Dat klinkt gek, maar zorgverzekeraars moeten een buffer per klant aanhouden. Die buffer moeten ze in kas hebben, dus als het klantenbestand groeit, moeten ook de reserves groeien. Dat kan niet zomaar bij elke verzekeraar.’

Collectieve kortingen 

Wat weten we al wel? De collectieve kortingen worden in 2020 uitgekleed. Waar je in 2019 nog 10% korting kon krijgen via een collectief, is dit nu maximaal 5%. Minister Bruins kondigde deze maatregel in 2018 aan. Volgens hem is de korting een sigaar uit eigen doos: verzekeraars verhogen de basisverzekering eerst. Niet iedereen weet dat de collectieve korting omlaag gaat. Minister Bruins roept zorgverzekeraars op zorgvuldig te communiceren over de nieuwe kortingen in 2020. Maar ook de nieuwe collectieve kortingen zijn nog niet overal bekend.

Zorgtoeslag en eigen risico

In de periode 2010 – 2020 zijn de premies met gemiddeld 22% gestegen. Maar er is ook goed nieuws. Per saldo stijgt de maximale zorgtoeslag voor eenpersoonshuishoudens in 2020 met zo’n 65 euro. Voor huishoudens met meerdere personen is dit zo’n 95 euro. Het eigen risico blijft ook in 2020 een bedrag 385 euro.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe zorgpremies? Zet de premiealert van ZorgKiezer.nl aan!

Laatste update op 12 november 2019 – 20:13 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344