Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Doorstart IJsselmeerziekenhuizen bijna rond

Ziekenhuis failliet

Laatste update op 21 november 2018 – 09:49 door Monique Huijdink.

De doorstart van de failliete IJsselmeerziekenhuizen is bijna rond. Minister Bruins meldde dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Bij overname door St Jansdal kunnen inwoners bij het ziekenhuis in Lelystad terecht voor 70%-80% van de ziekenhuisbezoeken.
Ook de overname van de zorg in de Noordoostpolder en Urk door de Antonius Zorggroep is ‘zeer realistisch’, aldus de minister. Wel wijst hij erop dat de onderhandelingen nog lopen.

Ziekenhuis failliet

Spoedeisende hulp

Een volwaardige afdeling spoedeisende hulp (SEH) is voorlopig niet haalbaar in Lelystad, aldus de minister. Wel wil St Jansdal in Lelystad een spoedpost neerzetten die 7 dagen per week, overdag en ’s avonds, is geopend voor laag complexe spoedeisende zorg. Hiermee kunnen 60%-80% van de patiënten worden geholpen.

De Antonius Zorggroep die de ziekenhuiszorg in de Noordoostpolder en Urk wil overnemen, heeft al een ziekenhuis in Sneek en een spoedpost in Emmeloord die overdag en ’s avonds open is. In de nacht en voor complexere spoedzorg kunnen patiënten terecht in andere ziekenhuizen in de regio.

Acute verloskunde

Acute verloskunde is in het bod van St Jansdal voor Lelystad niet opgenomen, met name vanwege het tekort aan kinderartsen, zo meldt minister Bruins. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis wil in Lelystad wel een geboortecentrum inrichten waar vrouwen onder leiding van een verloskundige kunnen bevallen.

Ook in het bod van de Antonius Zorggroep is acute verloskunde niet opgenomen op de locaties Emmeloord en op Urk. De Antonius Zorggroep wil dit geconcentreerd aanbieden in Sneek. Daarnaast is acute verloskunde voor patiënten uit deze regio onder meer beschikbaar in Heerenveen.

Onderhandelingen lopen nog

De onderhandelingen lopen nog maar minister Bruins schrijft dat het ‘zeer waarschijnlijk dat medisch-specialistische basiszorg via de doorstart kan worden behouden voor de inwoners van Flevoland’.

Lees ook: Geriatrie van failliete MC Slotervaart gaat naar OLVG

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344